Skip to content

Hoera Landelijke erkenning Montessori Peutergroep

12 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Hoera, afgelopen donderdag heeft de Nederlandse Montessori Vereniging haar visitatiebezoek afgrond met het overhandigen van het certificaat aan onze peutergroep. Dit certificaat betekent dat onze Montessori Peutergroep officieel erkend is door de Montessori Vereniging. De Montessoripeutergroep voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen.

Zij is daarmee de tweede erkende Montessori Peutergroep in heel Nederland. Dat is een feestje waard gebleken. De leidsters ontvingen naast het certificaat ook een bos bloemen van de inspecteurs en alle peuters hebben taart versierd en ontvingen een boek. In de speelzaal van de basisschool hebben alle kinderen en leerkrachten geluisterd naar de woorden van de inspecteur en op de vraag wat de oudere kinderen zo fijn vonden aan de peutergroep werd geantwoord: ” het werken, het tekenen, het schilderen, het zeepwerkje (zelf zeepsop maken) en de lieve leidsters.”

Op de vraag of de leerkrachten van de onderbouw verschillen opmerken van peuters die van elders instromen of van de montessoripeutergroep komen, wordt eenduidig met ‘ja’ geantwoord. “Onze peuters laten een grotere mate van initiatief, zelfredzaamheid en zelfstandigheid zien. Wat ook fijn is, is dat de peutergroep direct in contact staat met de basisschool. De overgang naar de basisschool wordt zo kleiner,” aldus een van de onderbouwleidsters.

Onze Montessori peutergroep biedt kinderen vanaf 2,5 jaar een goede voorbereiding op de basisschool. Opmerkelijk is de grote mate van zelfstandigheid en concentratie wat de inspecteurs tijdens het bezoek hebben waargenomen bij onze peuters. De liefdevolle houding en de natuurlijke rust die er heerst maken dat de montessoripeutergroep welverdiend het certificaat mag dragen.

Nieuwsgierig geworden?
Kom kijken wat de Montessoripeutergroep voor uw kind kan betekenen en maak gerust een afspraak voor een rondleiding.

Tags

MontessoriPeutergroepWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top