Skip to content

Montessorischool Wassenaar gaat duurzaam

12 oktober 20123 minute read

Wassenaar – De Montessori school Wassenaar heeft zich ten doel gesteld om onder de vlag van het internationaal bekende ‘ECO-school’ systeem de meest duurzame school te worden in Wassenaar en misschien wel binnen de regio Den Haag!. Er zijn inmiddels 30 scholen in Nederland die hieraan meedoen met als doel zorg te dragen voor een duurzame omgeving en samenleving in het belang van deze generatie en toekomstige generaties. Deelnemende scholen kunnen in Nederland drie niveaus bereiken: brons, zilver en de Groene Vlag. Wereldwijd zijn er 14.000 Groene Vlaggen op meer dan 40.000 deelnemende scholen in 54 landen (voor meer informatie www.eco-school.nl).

Thema’s als water, energie, afval en groen bieden mogelijkheden om op heel praktische wijze leerlingen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving. Eco-Schools is een methodiek voor duurzaamheid waarbij de hele school en omgeving betrokken wordt via gebouwbeheer, onderwijs en activiteiten. Het zijn vooral de leerlingen die het proces uitvoeren en samen met docenten en ouders de projecten trekken.

Op woensdag 10 Oktober is de Dag van de Duurzaamheid in Nederland, voor Montessorischool Wassenaar dus een belangrijke dag om bij stil te staan. Een speciale gebeurtenis is dat de school is uitverkoren, naast 9 andere scholen in Nederland, om deel te nemen aan het Litter Less project, een internationaal (zwerfafval) project dat via ECO-school Nederland wordt geïnitieerd. Bij deelname laten scholen op een creatieve manier zien hoe ze bijdragen aan het verminderen van afval en daarvoor ontvangen ze een Bronzen certificaat, de eerste formele stap naar de Groene Vlag voor Montessori school Wassenaar. De start is gemaakt met de werkgroep, bestaande uit twee teamleden, twee ouders en vier kinderen door het ondertekenen van de inschrijving voor Litter Less en een uitbundig: Ja…we gaan voor Eco-Groen! De werkgroep met de kinderen Elise van Utenhove, Sara Kok, Feline de Wild en Eline Rotering, bedenken komende weken allerlei activiteiten waarbij zelf al gedacht is aan: meer gescheiden afval op school en thuis, een schoonmaak en opruimweek in en om de school en misschien wel een opruimlied.

Dat Montessorischool Wassenaar ook samenwerking zoekt met andere ECO-montessorischolen is ook een goede mogelijkheid: leren van elkaar en elkaar inspireren! Verder zijn er stappen gezet om samen met Firma Plugwise het energieverbruik in kaart te brengen op school. Kinderen krijgen hierin een actieve rol in het bewust worden van vermindering op het energieverbruik. Wij gaan de uitdaging aan met elkaar om een zeer duurzame school te worden! Nieuwsgierig?? Kom gerust kijken wat Montessorischool Wassenaar aan het Zanderijpad voor uw kinderen kan betekenen.

Tags

DuurzaamMontessorischoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top