Skip to content

Snellere dienstverlening met flitsbalie

12 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Met de nieuwe Flitsbalie vult een klant van de gemeente Leidschendam-Voorburg in 20 minuten een aanvraag Bijzondere Bijstand in. Daarna gaat hij met een besluit in de hand naar huis. Normaal staat voor een dergelijke aanvraag 4 weken. Wettelijk staat hier een termijn van 8 weken voor. Op dinsdagmiddag 16 oktober om 16.30 uur geven de wethouders Werk en Inkomen, Gregor Rensen (Leidschendam-Voorburg), Inge Adema-Nieuwenhuizen (Voorschoten) en Marc van Dijk (Wassenaar) met één druk op de knop het startsein voor de Flitsbalie. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Sinds 1 januari werken Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar samen op het gebied van werk en inkomen. In eerste instantie maken alleen de klanten van Leidschendam-Voorburg gebruik van de Flitsbalie. Ook de gemeenten Voorschoten en Wassenaar kunnen op korte termijn met de Flitsbalie werken. In de toekomst wordt het ook mogelijk om vanuit huis een aanvraag in te dienen. Het is de bedoeling om de Flitsbalie met andere voorzieningen uit te breiden.

Snelle afhandeling
De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt aan vermindering van regels en snellere afhandeling van vragen. De Flitsbalie is hier een goed voorbeeld van. De Flitsbalie Bijzondere Bijstand heeft de gemeente heeft samen met COOLProfs ontwikkeld.

Hoe werkt het?
De klant maakt eerst een afspraak met de gemeente Leidschendam-Voorburg. Tijdens het bezoek krijgt hij persoonlijke begeleiding. Via de computer wordt een ‘vraag en antwoord’ menu doorlopen. Zo wordt de ‘leefsituatie’ van de klant geanalyseerd. Dit geeft direct inzicht in de voorzieningen waar de klant recht op heeft. De vergoeding wordt dan al binnen een week op de rekening gestort.
Het gaat om de volgende voorzieningen:
– School-, sport- en culturele kosten
– Leenbijstand computer
– Categoriale bijzondere bijstand 65+
– Collectieve zorgverzekering
– Internetkosten
– Bijzondere bijstand voor chronisch zieken en gehandicapten
– Ooievaarspas

Tags

DienstverleningFlitsbalieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top