Skip to content

Stichting De Nieuwe Blauwe geeft theatervrijkaarten aan de voedselbank

12 oktober 20123 minute read

Wassenaar – Vorige week zijn er kaartjes aangeboden door de Werkgroep MARIA van de Sint Jozefparochie aan de mensen van de Voedselbank voor de Musical MARIA van Stichting De Nieuwe Blauwe. Het is voor het eerst dat de Voedselbank in Wassenaar vrijkaarten krijgt aangeboden voor een cultureel evenement. De veertig kaarten voor de voorstelling op vrijdag 19 oktober a.s. zijn in ontvangst genomen door de Voedselbankcoordinatoren Coby Ruiter en Jaap van Tol.

De Stichting en de werkgroep hopen dat dit initiatief andere makers en verenigingen inspireert om ook vrijkaarten beschikbaar te stellen voor voorstellingen of andere kunst- en cultuurevenementen in Wassenaar.
De Werkgroep MARIA vindt het logisch dat als er een theaterproject gemaakt wordt over gemeenschapszin dat iedereen in deze gemeenschap ook toegang moet kunnen hebben tot deze voorstelling. Het stuk wordt gerepeteerd in de St Jozefkerk en de lijn naar de Voedselbank die hier iedere donderdag in Sion pakketten uitdeelt was snel gelegd.
Verbonden aan de Centrale Voedselbank, dragen Gre Brouwer, Gina van Kesteren en Herman de Bruin het zelfstandige bestuur. De laatstgenoemde heeft in zijn functie als penningmeester gezorgd dat het vervoer van de boodschappen nu door de Wassenaarse Vrijwilligersorganisatie gedaan kan worden omdat daarvoor een gemeentelijke subsidie is toegekend.
Stichting De Nieuwe Blauwe is in het leven geroepen omdat zij vond dat ieder muziektheaterintiatief dat vormgegeven wil worden gedragen moet kunnen worden door een organisatie met ervaring. En ook in de St Jozefparochie waren enthousiaste mensen zonder bestuurlijk orgaan die een voorstelling wilden maken.
De Stichting geeft geen geld maar ondersteund met raad en daad in de vorm van het leveren van de bestuurlijke of uitvoerende ondersteunende kracht. In dit geval financieel advies van Eveline de Jong en regie/ productieleiding Claudia Berman. Technische ondersteuning komt voor dit project van Rob en Marcel Bom. Emmy van der Wilk is voorzitter van de werkgroep.
De Werkgroep Maria voelt zich verbonden met de Voedselbank omdat zij beiden financieel zelfstandige organisaties zijn die met behulp van vrijwiligers zichzelf moeten zien te bedruipen. Dat is in deze tijd spannend en zonder vrijwillige inzet en donaties van velen is het onmogelijk om succes te hebben.
Maar er is meer.
Zo gebruikt de Voedselbank donaties om verse groenten en fruit of vlees om bij de pakketten te leveren en zoekt de Stichting De Nieuwe Blauwe naar donaties om meer initiatieven te kunnen dragen.
Want zoals ook in de voorstelling Maria te zien is, heeft ieder mens een gemeenschap nodig waarin je niet alleen zelf tevreden bent, maar ook blij kan zijn om het geluk of succes van de ander dat je hebt helpen vormgeven.

De kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Voorham Verf&Wand, Johan de Wittstraat 88, Wassenaar. Ook kunt u na afloop van de gezinsviering in de Sint Jozefkerk, zondag 14 oktober a.s., aanvang 09.30 uur, in de kerk een kaartje kopen.
Reserveren kan ook per e-mail: musicalmaria2012@gmail.com

Wij hopen u te mogen begroeten tijdens de voorstelling op 19 en 20 oktober a.s.!

Tags

Musical MariaVoedselbankWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top