Skip to content

Joop Sassen maakt debuut in WZK Heren 1

14 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Heren 1 van WZK speelde zaterdag 6 oktober tegen de Kempvis. In deze wedstrijd maakte junior Joop Sassen zijn debuut in de hoofdmacht. Een spannende en bijzondere gebeurtenis om tussen voormalig internationals, ex-hoofdklassespelers en andere spelers van hoog niveau te kunnen spelen. WZK heren 1 is een van de topfavorieten voor het kampioenschap in de 3e klasse Bond. WZK probeert op deze manier talentvolle (jeugd)spelers versneld naar een hoger spelniveau te brengen. De kennis en ervaring van de spelers van Heren 1 wil WZK gebruiken voor de jeugd, zodat WZK ook voor de langere termijn het hoge niveau binnen meerdere seniorenteams en jeugd kan vasthouden.

Joop: “Ik mocht als 14-jarig gastje met hen meedoen, geweldig natuurlijk. In het tweede partje mocht ik met nog 3 minuten op de klok mijn eerste speelminuten in heren 1 maken. Ik had hier en daar een goeie pass en hielp goed mee met de midvoor dekken. Ik was verrast, want ik had niet op meer dan twee, drie minuten speeltijd gerekend. Op een gegeven moment zwom ik weg en in de verwarring kon er simpel een pass worden gegeven op Raymond Vonk, die kreeg een vrije bal mee. Ik zwom achterlangs, hij passte de bal, ik draaide en schoot de bal in het goal, wat was ik blij!”

Zaterdag 13 oktober speelde Heren 1 een wedstrijd in de geest van de opdracht. Dit spel resulteerde al in de eerste periode in een 7-0 voorsprong. Deze voorsprong werd in het tweede part verder uitgebouwd tot 14-2. Bij het ingaan van het derde part (met een andere opdracht) waren de mannen even zoekende .Er waren wel veel mooie combinaties maar minder scores, 19-3. Het vierde part was een walkover (tegenstander kon niet meer) en de heren verlieten het bad met de eindstand 26-3. Volgende week bekeren de heren tegen de Robben in Hilversum.

Tags

Joop SassenWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top