Skip to content

Cloaca nu te zien in Theater Warenar

15 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Het toneelstuk Cloaca, geschreven door Maria Goos, is op zaterdag 20 oktober te zien in Theater Warenar. Het verhaal gaat over vier mannen die elkaar kennen uit hun studententijd, maar elkaar lang niet gezien hebben. Het stuk ging tien jaar geleden in première en was gelijk een hit. Nu is de resprise te zien in Warenar. Kaarten voor Cloaca kunt u reserveren via www.warenar.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Precies tien jaar geleden ging Cloaca in première. Het was het begin van een triomftocht, want het stuk bleek een succes en werd opgevolgd door een film en vele buitenlandse versies. Niet verwonderlijk, want alles wat Maria Goos schrijft oogst lof. Na tien jaar vondt impresariaat Hummelinck Stuurman dat Cloaca een hedendaagse enscenering verdient. Het stuk is gemaakt in nauwe samenwerking met Maria Goos.

Vier mannen kennen elkaar uit hun studententijd, waarna zij door omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid. Elk van hen heeft problemen. Pieter heeft zich op zijn werk compleet in de nesten gewerkt, Tom is verslaafd, Joep is het huis uit gezet door zijn vrouw en Maarten heeft een geheime verhouding. Uit solidariteitsgevoel helpen ze elkaar. De oude vriendschappen en verwachtingen blijken echter niet bestand tegen de tand des tijds en hun zelfzuchtige ambities.

In het stuk spelen Tygo Gernandt, Guy Clemens, Thijs Römer en Sieger Sloot en Olinda Larralde Ortiz. De regie is in handen van Gerardjan Rijnders. Impresariaat Hummelinck Stuurman bracht eerder diverse stukken met Linda van Dyck en Victor Löw, waaronder Oog om Oog en Who’s afraid of Virginia Woolf. Met hun toegankelijke toneelstukken van hoge kwaliteit won Hummelinck Stuurman tot drie maal toe de ToneelPublieksPrijs.

Kaartverkoop
Cloaca is op zaterdag 20 oktober te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 22 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

CloacaWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top