Skip to content

Ouderworkshop Toolkit voor de brugklas

18 oktober 20123 minute read

Wassenaar – Wegens groot succes vorig jaar hebben J/M voor Ouders en Studiekring de workshop “Toolkit voor de brugklas” verder ontwikkeld. In de week van 12 tot 16 november wordt de workshop weer gratis aangeboden. Ouders die op zoek zijn naar tips hoe ze zelf het beste kunnen helpen met huiswerk zijn welkom op één van de 86 Studiekringvestigingen.

Alle ouders en verzorgers van pubers herkennen de discussies thuis over huiswerk. Daarbij zijn ouders soms ook onzeker over hun eigen mogelijkheden om hulp te bieden. Op verzoek van het magazine J/M voor Ouders heeft Studiekring daarom workshops ontwikkeld. Daarin worden ouders toegerust met theoretische en praktische kennis over het begeleiden van hun eigen kind. Door tips en trucs van ervaren leerlingbegeleiders op het gebied van studieaanpak, planning en structuur leren ouders hoe ze hun kind ook zelf goed kunnen begeleiden in de workshop ‘Toolkit voor de brugklas’.

‘De Toolkit is een gereedschapskist die je zelf vult met te ondernemen acties die bij jouw situatie passen’, aldus Ivo Richaers, medeoprichter van Studiekring. ‘Ouders kennen hun eigen kind goed en kunnen met vragenlijsten tijdens de avond ontdekken waar hulp nodig is en of en hoe zij dat zelf zouden kunnen geven. Onder leiding van een deskundige en door ervaringen uit te wisselen met andere ouders schrijven ouders op waar ze in de komende periode aan willen werken met hun kind op het gebied van schoolwerk. De tips kunnen variëren van: “plan een gesprek met de zorgcoördinator op school” tot “probeer op deze manier te leren hoe je een samenvatting maakt”. Je kunt al beginnen vanaf groep 7 met het aanleren van structuur, leermanieren en het maken van een planning. Dit maakt de rest van de schoolcarrière een stuk eenvoudiger en voorkomt ruzie over huiswerk.’

Studiekring verzorgt al meer dan 12 jaar huiswerkbegeleiding en bijles in heel Nederland en deelt deze kennis geheel vrijblijvend met ouders van pubers tijdens de workshop.
Op woensdag 14 november (19:00-21:00u) vindt de workshop plaats aan de Van Hallstraat 10, in Wassenaar. Tevens zijn er workshops op de andere locaties van Studiekring in de regio; op maandag 12 november op Van de Wateringelaan 153 in Voorburg en op donderdag 15 november op de Weimarstraat 309 in Den Haag.
Plaatsen zijn beperkt en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.studiekring.nl/toolkit.

Daarnaast is er elke maandag in november van 18:00-18:30u inloop op de vestiging aan de Van Hallstraat 10 in Wassenaar om vrijblijvend kennis te maken met de vestigingsmanager.

Tags

OuderworkshopStudiekringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top