Ga naar hoofdinhoud

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

20 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Alzheimer Nederland werkt al bijna 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen. Met 52 regionale afdelingen en ruim 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk dekkend netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. Om die reden is de landelijke collecteweek van 5 tot en met 10 november heel belangrijk. De organisatie zoekt nog dringend collectanten in Wassenaar.

Waarom collecteren?
Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe waardoor 1 op de 5 mensen door de ziekte getroffen wordt. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uur van uw tijd kunt u helpen door u in te zetten als collectant in de collecteweek van 5 t/m 10 november 2012. Help mee!
Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

U kunt zich opgeven bij:
J. Bruinsma, tel. 070-5111404, email bruinsm@ziggo.nl
of via www.alzheimer-nederland.nl/collecte of T. 030-659 69 77.

Tags

AlzheimerCollectantenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top