Skip to content

Jeroen Slaghekke finisht seizoen als vierde

20 oktober 20123 minute read

Wassenaar – Jeroen Slaghekke is zijn debuutseizoen in de Formule Renault 2.0 als vierde geëindigd in de competitieve Northern European Cup (NEC). De 20-jarige coureur uit Wassenaar is daarmee de beste rookie uit een veld van 41 coureurs. “Als het lukt om in je debuutjaar races te winnen en pole positions te rijden, dan kun je alleen maar tevreden zijn.”

Met Van Amersfoort Racing begon Jeroen eind april aan een bijzonder avontuur. Op het laatste moment vindt de vice-kampioen Brits Formule Ford het budget voor zijn stap omhoog. Samen met het ervaren team uit Huizen wordt het gemis van testkilometers in de winter gecompenseerd door hard en vol passie te werken.

In het derde raceweekeinde volgt het eerste grote succes: op het circuit van Oschersleben in Duitsland scoort Jeroen de pole position voor de eerste race. In tegenstelling tot vele concurrenten slaagt de eerstejaars er wel in om ondanks de vele gele vlaggen een snelle ronde af te leveren met respect voor de regels.

Begin september wordt tijdens het zesde evenement op de omloop van Most (Tsjechië) de pole position overtroffen. Een zesde startpositie wordt omgezet in de eerste overwinning in het Formule Renault. “Een absoluut kippenvel moment. Nog steeds. De laatste ronden waren bijzonder. Ook door het besef dat ik de snelheid had om het af te maken.”

In het voorlaatste raceweekeinde van de NEC Formule Renault op Zandvoort bevestigt Jeroen zijn talent. Op de duinenpiste beleeft hij zijn meest constante optreden van het jaar. Opnieuw zet de coureur uit Wassenaar zijn Renault op de pole position, terwijl Jeroen in twee races achtereenvolgens een tweede en vierde plaats scoort.

Tijdens de finale op Spa-Francorchamps pakt hij vervolgens genoeg punten om als vierde te eindigen in het kampioenschap over 20 races. Jeroen Slaghekke is naast de best geklasseerde debutant ook de beste van zes Nederlandse coureurs. “We zijn van ver gekomen en hebben veel weten te bereiken. Ik wil Frits van Amersfoort, Jeroen de Jong, Diederik Kinds, de monteurs en alle andere mensen van het team bedanken voor een bijzonder seizoen. En natuurlijk mijn sponsors voor hun support.”

Voor 2013 heeft Jeroen Slaghekke zich een nieuw ambitieus doel gesteld: een volledig seizoen in de Eurocup, de eredivisie voor 2-liter Formule Renaults. “Mijn prestaties zijn gelukkig niet onopgemerkt gebleven. Alleen ligt er een flinke financiële drempel en die ga ik deze winter plankgas proberen weg te werken”, besluit Jeroen Slaghekke.

Eindstand Northern European Cup Formule Renault na 20 races:
1. Jake Dennis 376 points, 2. Jordan King 316, 3. Josh Hill 311, 4. Jeroen Slaghekke 241.

Tags

Formule Renault 2.0Formule Renault 20Jeroen SlaghekkeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top