Skip to content

Lezing drs. Ronny Naftaniel op 1 november in de Koorruïne

21 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Religie en politiek spelen een grote rol in de verhouding tot Israel. Vanaf de verstrooiing hebben Joden terugverlangd naar het heilige land dat God aan Abraham heeft beloofd. In de gebeden, feestdagen en bidrichting van Joden is Israel van grote betekenis. Het Joodse volk kon alleen maar naar Zion terugkeren.

Vanwege deze religieuze achtergrond zou men verwachten dat religie in het huidige Israel een centrale rol speelt. Dit is een mythe. De meerderheid van de Joodse Israeli’s is seculier. Ook het rechtssysteem – behoudens het familierecht – is seculier. Israel’s daden dienen dan ook volgens seculiere maatstaven, zoals het internationale recht en de mate van democratie in het land, te worden beoordeeld. Over hoe Israel omgaat met deze internationale oordeelsvorming en de gespannen verwachtingen die de religieuze mens van een Joodse staat heeft, gaat de lezing die Ronny Naftaniel donderdag 1 november a.s. geeft.

Drs. R.M. Naftaniel studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam (1976) en is sinds 1980 directeur van het CIDI, Centrum Informatie en Documentatie over Israel in Den Haag. Hij is o.m. vice-voorzitter van CEJI, a Jewish Contribution to an Inclusive Europe en voorzitter van het Joods Humanitair Fonds.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.
Opgave : Marianne Karman, telefoon 070-5115705 (na 17.00 uur).
E-mailadres: karmanmarianne@gmail.com of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

DorpskerkRonny NaftanielWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top