Skip to content

Frans Halsema herleeft in Warenar

22 oktober 20123 minute read

Wassenaar – De liedjes en het leven van Frans Halsema komen ruim aan bod in de voorstelling die Marijn Brouwers op vrijdag 26 oktober speelt in het Wassenaarse theater Warenar. De voorstelling Beste meneer Halsema van Marijn Brouwers is een theatraal eerbetoon aan het leven en werk van de in 1984 overleden cabaretier, liedvertolker, musicalacteur, TV- en radio-persoonlijkheid Frans Halsema. Kaarten voor Beste meneer Halsema kunt u reserveren via www.warenar.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Marijn schrijft brieven. Brieven aan Frans Halsema die hij bewondert en die 30 jaar geleden in het huis tegenover hem woonde. Hij schrijft hem brieven wetende dat die ze nooit meer zal lezen. Met prachtige en tijdloze liedjes, zoals Voor haar en Zondagmiddag Buitenveldert gaf Frans Halsema stem aan de broosheid en bravoure waarmee hij in het leven stond. Al zijn z’n liedjes meer dan 30 jaar oud, ze passen perfect in deze tijd en verdienen het om weer gezongen te worden.

Marijn Brouwers (1975) wordt geboren in het Brabantse Beek en Donk in de warmste zomer van de vorige eeuw. Na een fanatieke turnjeugd besluit hij op zijn 17e te beginnen met dat wat hij van kinds af aan voor ogen had: een carrière in het theater.

Via omzwervingen van een jaar Toneelschool in Maastricht, studeert hij in 1998 af als dramadocent aan de Academie voor Drama te Eindhoven en in 2001 aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Tijdens zijn opleiding werkt hij met o.a Karin Bloemen, Paul de leeuw, Ruut Weissman, Jasperina de Jong, Hans Kesting, Stanley Burleson en Paul de Munnik.

In 2001 begint een veelzijdige theatercarrière. Hij speelt in de musicals Foxtrot en Boyband, de toneelstukken Lied in de Schemering en Gizmo en hij staat driemaal op theaterfestival de Parade. Met de muziektheatergroep Five Easy Pieces opent hij in 2004 het culturele seizoen tijdens de Amsterdamse Uitmarkt en tourt hij 3 seizoenen door het land. Five Easy Pieces brengt twee albums uit.

In het kader van zijn Master maakt Marijn een voorstelling over de in 1984 overleden alles-kunner Frans Halsema. Iemand die Marijn bewondert en volgens hem misschien ook meer een zoeker was dan een vinder. Regisseur Ruut Weissman heeft hem hierin begeleid.
Naar aanleiding van een eerste serie voorstellingen van ‘Beste meneer Halsema,’ waren pers en publiek zeer enthousiast. Het Parool schreef: “Brouwers raapt dit fantastische werk op en weet de teksten feilloos en op de juiste wijze in een eigentijds jasje te steken.”

Kaartverkoop
Beste meneer Halsema is op vrijdag 26 oktober te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

Frans HalsemaWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top