Skip to content

The Flying Dutchman and other Dutch imperfections

22 oktober 20122 minute read

Den Haag – Michael&Caja brengt een van de eerste marketing campagnes uit de 17e eeuw: ‘De legende van De Vliegende Hollander’ die zijn oorsprong vindt rond 1678.

VOC Kapitein van der Decken vaart de haven van Kaap de Goede Hoop uit op weg naar Indië, ondanks verzet van zijn omgeving. Met zijn beroemde woorden: “God of de duivel weerhoudt mij niet. De Kaap vaar ik om! Al moet ik varen tot het laatste oordeel!” vertrekt hij en al wat overblijft is de legende. Tot op de dag van vandaag vaart hij nog altijd rond met zijn spookschip, zonder ooit thuis aan te komen.

Twee vertellers (Michael Driebeek van der Ven en Caja van der Poel) onderzoeken het verhaal op waarheid, fictie en waanzin en de vraag: “Waar is thuis als je altijd op reis bent?”. Vanuit hun eigen diverse culturele achtergronden hopen zij in de bonte verzameling (e)migranten, expats en andere wereldburgers, wellicht per ongeluk, op een antwoord te stranden.

Michael&Caja speelt internationaal met als thuisbasis Den Haag, zo traden zij o.a. op op het Edinburg Festival Fringe 2010 en waren zij onderdeel van ‘The Official Selection’ van The International Fringe Festival New York 2011.

Speellijst
Koninklijke Schouwburg Den Haag / Het Paradijs
Wo 21 nov – 20:30
Do 22 nov – 20:30

Engelstalig Theater
The Flying Dutchman … is de Engelstalige versie van het eerder dit jaar uitgekomen De Vliegende Hollander (en andere Hollandse tekortkomingen).

NAGESPREK
Op beide avonden is er, direct aansluitend op de voorstelling, een nagesprek met publiek en vertellers over de thematieken van het verhaal geleid door The Expatriate Archive.

Reserveren:
www.theenglishtheatre.nl (Ticketshop) / 06-30050018

Zie ook:
www.michaelandcaja.com
www.theenglishtheatre.nl

Tags

STETThe Flying DutchmanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top