Skip to content

Chef-kok Eric van Loo meets meesterpianist Martin Oei

23 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Terwijl chef-kok Erik van Loo in de keuken van Kasteel de Wittenburg een exclusief viergangendiner voorbereidt, brengt jonge meesterpianist Martin Oei zijn muziek ten gehore voor een select publiek. Deze unieke combinatie van gevestigd talent in de keuken en aanstormend talent op het podium is onderdeel van de concertreeks die De Wittenburg dit najaar programmeert.

Erik van Loo (1964), chef-kok en eigenaar van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam, verzorgt voor een select gezelschap een culinair hoogstaand diner. Van Loo staat bekend om zijn oriëntatie op de Franse keuken met een moderne presentatie. Hij is expert in het maken van sauzen waarover hij in 2011 een gelijknamig boek publiceerde. Speciaal voor deze avond stelt hij een verrassend diner samen.

Al op 12-jarige leeftijd won Martin Oei diverse prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours en Jong Muziektalent Nederland. Op zijn veertiende nam hij zijn eerste cd op en op zijn vijftiende speelde hij met diverse orkesten. Op verzoek van musicoloog Cees Nieuwenhuizen speelt Oei een driedelige fantasiesonate uit 1792 van Beethoven, waarvan de wereldpremière plaatsvindt in het Concertgebouw in Amsterdam.

Deze combinatie van jong en gevestigd talent, van klassiek en modern sluit perfect aan bij de sfeer van Kasteel de Wittenburg waar oorspronkelijkheid en modern comfort feilloos samen komen. In de luisterrijke omgeving van het landgoed beleeft u een onvergetelijke avond. Door het beperkte aantal plaatsen is de ambiance bovendien extra intiem. Uiteraard is parkeren en het gebruik van de garderobe voor alle gasten kosteloos.

In het najaar staan nog diverse exclusieve concerten geprogrammeerd, waaronder Madeline Bell, Liesbeth List, Petra Berger en Jan Vayne. Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via www.wittenburg.nl.
Daar vindt u ook informatie over alle andere mogelijkheden die Kasteel de Wittenburg te bieden heeft.

Tags

Eric van LooMartin OeiWittenburg
Gerelateerde artikelen
Back To Top