Skip to content

Dames 1 HGC verslaat Groningen 0 – 2

24 oktober 20123 minute read

Groningen – Project X werd bedacht door een drietal jongens die eens even wilden laten zien dat zij echt niet van die sukkeltjes waren als iedereen dacht en dat ook zij best een feestje konden bouwen. Nu is het natuurlijk niet zo dat wij sukkeltjes zijn, in tegendeel, maar de vergelijking is er wel met het feit dat wij hier in het hoge Noorden nog iets goed te maken hadden. Bij onze eerste ontmoeting met Groningen, speelden wij dominant, hadden we mega veel kansen, maar maakten het niet af. Groningen won geheel tegen de verhoudingen in en dat zou ons niet nog een keer gebeuren.

Dus alle ouders worden opgetrommeld en gevraagd de verre reis naar Groningen af te leggen als chauffeur. Natuurlijk zijn er behoorlijk wat ouders zo’n fan van ons, dat ze dit graag doen en zo komt het dat er rond 9 uur op zondagochtend zo’n 9 auto’s richting Drachten rijden om daar een korte pitstop te doen. Ja, u leest het goed, 9 auto’s! Dit betekent dat er behoorlijk wat ouders onze kunsten zo graag bewonderen en een vroegertje op zondagochtend er wel voor over hebben. En niet alleen ouders, maar ook onze trouwe supporter Mark (vriend van Maad), is weer van de partij. In Drachten hebben wij onze ‘ tactische’ bespreking gedaan en zijn wij klaar om de strijd aan te gaan. Dus hop weer in de auto’s en op naar Haren (G.H.H.C Groningen ligt in Haren) om ons ” Project X ” uit te voeren.

Wij gaan voortvarend van start en we geven meteen veel druk op de verdediging van Groningen. In balbezit is ons spel met vlagen flitsend en spelen we Groningen helemaal weg. Echter blijft een doelpunt voorlopig nog uit; het zal toch niet weer zo’n wedstrijd worden?! Gelukkig is daar ons strafcornerkanon Baart en staat ze klaar om aan te leggen. De keeper weet redding te brengen, maar door scherp optreden van Kim belandt de bal toch in het doel. De 0-1 is een feit en we zijn door het dolle heen. Dit smaakt naar meer. We zetten mooie aanvallen op, Aly krijgt de bal op de kop van de cirkel, draait, schiet en panna bij de keeper! Wat een super goal en iedereen gaat uit zijn dak. De gunfactor speelt hier een belangrijke rol. Kort daarna is het tijd om te rusten. In de leedkamer is iedereen blij, maar zich ook bewust dat deze strijd nog niet gestreden is. We zullen de tweede helft scherp moeten optreden om Groningen niet dichterbij te laten komen. Groningen begint de tweede helft strijdlustig en wij slordig. Dit resulteert in een aantal grote kansen van Groningen. Gelukkig houdt Shel ons steeds weer op de been. Corner na corner krijgen de dames uit het verre Noorden, maar de doelpunten blijven uit. Hij wil er maar niet in. Het geluk is aan onze zijde. Na het fluitsignaal is iedereen blij en opgelucht. We hebben de drie punten en zijn niet voor niets afgereisd naar Groningen. Een hele belangrijke stap is gezet richting promotiepoule en volgende week kan de promotiepoule definitief vastgelegd worden.

Wij willen natuurlijk weer iedereen bedanken voor de support en hopen dat iedereen er aanstaande zondag wederom bij is. Wij spelen dan de derby tegen Craeyenhout. Een lastige pot, waarbij wij weer alles op alles zullen moeten zetten om de drie punten op de Roggewoning te houden.

Tot zondag! 12.45 uur D1 HGC – Craeyenhout

Groetjes namens Dames 1,

Emily Campbell

Tags

Dames 1HGCWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top