Skip to content

Fietsverlichtingsactie: Ik wil je zien!

26 oktober 20122 minute read

Wassenaar – “Voor het tweede jaar op rij doen we mee aan de landelijke fietsverlichtingsactie”, zegt Ada Meltzer, contactpersoon van de Fietsersbond voor Wassenaar. “Opnieuw hebben we Marco’s Tweewielers weten te interesseren om gratis de fietsverlichting na te kijken en te repareren. Uiteraard moet iedereen wel de benodigde onderdelen zelf betalen, zoals lampjes en batterijen.” De gratis reparatiedag is op zaterdag 3 november van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags op het evenementenplein Van Hogendorpstraat tegenover Me Gusta.

Ik wil je zien
De gratis reparatiedag maakt deel uit van de campagne Ik wil zien. “Naast de reparatiedag voeren we in de week van 5 november actie op beide Wassenaarse middelbare scholen”, aldus Ada Meltzer. “Zowel op het Adelbert College, het Rijnlands Lyceum en de Amerikaanse School delen we folders uit aan de leerlingen en wijzen we hen erop dat het belangrijk is dat automobilisten, brommers en fietsers hen goed kunnen zien. Zo kun je ongelukken en een hoop ellende voorkomen.”

Marco’s tweewielers
Verleden jaar had Marco’s fietsenmaker het de hele dag door behoorlijk druk. “Kapotte lampjes, loszittende draden en lege batterijen bleken de grootste boosdoeners”, legt Ada Meltzer uit. “Daarnaast monteerde Marco ook voor- en achterlampen, allemaal gratis. Maar”, benadrukt Ada Meltzer, “iedereen moet wel het materiaal betalen. Toch scheelt het een slok op een borrel als je de reparatiekosten kwijt gescholden krijgt.” Ook dit jaar verwacht de fietsersbond weer een grote toeloop – belangrijk genoeg nu de dagen weer korten. Met een goede verlichting fiets je niet alleen veilig, je riskeert bovendien geen boete.

Gratis lampjes
Op www.ikwiljezien.nl kan iedereen een persoonlijke ik-wil-je-zien-boodschap achterlaten en een eigen ik-wil-je-zien-poster maken. Zo maak je kans op gratis fietslampjes, kortingsbonnen of een andere prijs.

Tags

FietsersbondIk wil je zienWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top