Skip to content

Gedragsverandering bij dementie

26 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Woensdag 7 november 2012, inloop vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Cafe Wassenaar. Let op: de locatie is voor deze keer in de Rode Kruiszaal tegenover de Warenar.

Doe niet zo raar!
Er zijn mensen die deze uitspraak herkennen omdat ze het gezegd hebben tegen iemand met dementie. Hoe ga je ermee om als iemand met dementie gedrag vertoont dat niet past in een bepaalde situatie? Of zomaar ineens boos wordt of weg wil? Of zich niet (meer) wil laten helpen met bepaalde zaken? Kun je dan alleen maar machteloos toekijken of kun je de persoon met dementie én jezelf helpen om te gaan met moeilijke situaties? Kun je leren in te spelen op het gedrag?

Samen met Marc Ficken, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts psychogeriatrie, werkzaam bij Parnassia, spreken we over gedragsveranderingen bij dementie.

Voor deze avond nodigt HET ALZHEIMER CAFE WASSENAAR u van harte uit voor een informatieavond over dementie op woensdag 7 november 2012 (inloop) vanaf 19.00 uur, ditmaal in de zaal van het Rode Kruis, tegenover de Warenar.

Het Alzheimer Café is geen kroeg of restaurant, maar een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en belangstellenden. Bezoekers praten over dementie en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Iedereen is welkom.

Een kopje koffie staat voor u klaar. U hoeft zich niet aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met coördinator Michiel den Oudsten, tel: 06-42695799.

De SWOW biedt aan u gratis met de BIJBUS van huis op te halen en weer thuis te brengen. U hoeft alleen maar telefonisch contact op te nemen met de SWOW, telefoon 5112226.

Tags

Alzheimer cafeDementieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top