Skip to content

L.J. Sport (Wassenaar) sponsort talent Stijn Kits

26 oktober 20123 minute read

Wassenaar – De pas 16 jaar oude Stijn Kits, geboren en getogen in Voorhout, weet al goed wat hij wil. Als kind van een oud-tennistrainer had hij al een racket in zijn handen, voordat hij kon lopen. Toen hij 6 jaar was mocht hij eindelijk lid worden bij TV Oosthout, om een paar jaar later te verhuizen naar SVV waar hij les kreeg van Jack Manuputty. Sinds zijn 14e traint hij bij de Apex tennisacademie en wordt daar begeleid door trainer Jaap Plugge. Vond hij tennis altijd al leuk; pas toen begon, mede door de snelle ontwikkeling, zijn ambitie om iets met zijn talent te gaan doen.

Als wij Stijn spreken, staat hij op het punt om samen met zijn vader af te reizen naar België. Daar wacht hem een kwalificatietoernooi voor een ITF-grade 4 hoofdtoernooi. Kwalificeert hij zich met drie gewonnen wedstrijden voor dat hoofdtoernooi, dan kan hij punten gaan halen voor de jeugdwereldranglijst.

Dat zou voor de korte termijn een prachtig resultaat zijn, maar eigenlijk is Stijn Kits vooral bezig met de lange termijn. Hij is zo’n 16 tot 20 uur per week bezig met tennis: trainen, conditie opbouwen en mentale training. Waar veel jongens van zijn leeftijd al Jeugd Grand Slam toernooien voor ogen hebben, vindt Stijn het belangrijker om de komende jaren zo sterk mogelijk te worden. Zich te verbeteren en verder te ontwikkelen. Na zijn 18e wil hij pas prestatiedoelen stellen en het uiterste uit tennis halen.

Dat deze ambities ook de nodige kosten met zich meebrengen, zal niemand verbazen. Naast inkomsten uit het spelen van toernooien heeft Stijn inmiddels ook de beschikking over een echte sponsor. Sportspeciaalzaak L.J. Sport, met vestigingen in Lisse, Sassenheim, Wassenaar en Warmond, helpt het jonge tennistalent met de materialen, die hij nodig heeft om zijn dromen waar te maken.

Richard Landwer Johan, eigenaar van L.J. Sport: “Wij kennen Stijn en zijn familie goed, zij zijn al heel lang trouwe klant bij ons. Stijn is een sympathieke jongen en bezeten van tennis. Zo jong als hij is, is hij toch al heel serieus met zijn tenniscarrière bezig en wij willen hem dan ook graag helpen zijn ambities te verwezenlijken.”

Vraag je, wat Stijn Kits zo leuk vindt aan het spelletje, dan antwoordt hij: “Het in beweging zijn, jezelf verbeteren. Ik heb inmiddels ook al veel goede vrienden via het tennissen leren kennen. En ik denk, dat ik er later bij een maatschappelijke carrière ook veel aan zal hebben. Want je krijgt discipline, uithoudingsvermogen en je leert goed omgaan met tegenslagen.” Stijn zit dan ook nog op school. In Amsterdam volgt hij de opleiding Marketing, Communicatie & Evenementenorganisatie aan het Johan Cruyff College. Deze school is heel goed ingesteld op studenten met een sportcarrière. Stijn zit in de klas met o.a. spelers van Ajax en ADO Den Haag en als hij voor een langere periode niet naar school kan, krijgt hij gewoon huiswerk mee. Zo ook in november, wanneer hij in gezelschap van zijn goede vriend en tennisser Kevin Noordermeer voor twee weken naar Marokko vertrekt. Kevin staat inmiddels in de top 50 van Nederlandse tennissers en speelt daar een toernooi. Stijn gaat met hem mee als trainingsmaatje en om nog meer te leren tijdens een trainingskamp. Wij wensen Stijn daarbij veel succes en zullen in de toekomst vast nog veel van hem horen!

De ervaringen van Stijn Kits zijn te volgen via Social Media. Via Twitter www.twitter.com/stijnkits of wordt vrienden op Facebook: www.facebook.com/stijn.kits.

Tags

L.J. SportLJ SportStijn KitsStijnKitsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top