Skip to content

Taxatie dag in Hotel van der Valk Den Haag Wassenaar

27 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Vrijdag 9 november van 13.00 – ca. 16.30 uur opent Van der Valk Hotel Den Haag Wassenaar, Zijdeweg 54 haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken, bijbels etc. Bijzondere stukken komen meestal in aanmerking voor een veiling. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. De taxatiedag onlangs in het Atlantic hotel in Kijkduin was een groot succes. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1000 taxatiedagen op zijn naam staan. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar. Intree Euro 5,- aan de taxatietafel.

Plaats: DEN HAAG-WASSENAAR, Hotel Van der Valk, Zijdeweg 54. Tel. 070 5119344.
Datum en tijd: Vrijdag 9 november van 13.00 – ca. 16.30 uur.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk. Tel 010 4667164 of 06 51950097 info@molendijkboeken.nl (niet voor taxaties)

Tags

Taxatievan der ValkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top