Skip to content

Het draait goed bij WZK Waterpolo!

28 oktober 20122 minute read

Wassenaar – Heren 1 speelde zaterdagavond tegen ZV Westland. Na een week van betrekkelijke rust en wat omzwervingen (Naarden) kwam de heren in s’Gravenzande terecht. De eerste vier minuten begonnen de heren wat stroef. De goed geoliede machine kwam wat langzaam opgang ,maar na deze korte periode was het hek ook van de dam. Met snelle breaks en goed en verzorgd samenspel schoten de heren zich naar een 1-8 voorsprong.

De tweede periode was eigenlijk een kopie van de eerste, 2-16. De derde periode speelden de heren een ander spel. Hierdoor zakte de snelheid en het doelpuntenfestijn bleef achter met 3-22. Het vierde partje werd het zelfde systeem gespeeld wat uiteindelijk resulteerde in een zeer ruime overwinning, 5-29. Raymond Vonk en Fabian van den Berg wisten deze wedstrijd zeer veel te scoren, 7x en 5x.

Door een overwinning op medekoploper de Zijl 9 heeft Heren 4 voorlopig alleen de koppositie in handen. De aanwezigheid van schutters als Mark Groeneveld, Dave Duijnisveld en Ron van der Wild gaf het nodige vertrouwen. Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een stevig waterpoloduel. Met name de midvoor van de Zijl lukte het regelmatig om een verdediger naar de kant te krijgen. Heren 4 sloot het eerste partje af met een 4-2 voorsprong. Het duel kon op dat moment nog alle kanten op. In het tweede partje gaf WZK gas en vergrootte de voorsprong gestaag. Het niveau van de wedstrijd en de sfeer in het bad daalde vervolgens in het derde partje, maar uiteindelijk wint WZK met 10-3.

Dames 2 speelde hun wedstrijd tegen ZVL 6. Het ging lang gelijk op, maar aan het eind van het eerste partje is het Annika den Dulk die de 1-0 weet te maken. ZVL krijgt een aantal mooie kansen, maar door goed keeperswerk van Marjan Smits blijft WZK voor staan. Na drie partjes staat het 2-0 voor de dames van WZK, maar het is ZVL dat aan gaat zetten. Het wordt zeer spannend en het duel eindigt in een gelijkspel, 4-4.

De meidenformatie van Wassenaar/Leidschendam speelde zaterdagavond tegen ZVVS uit Vlaardingen. Er moest nu echt gepoloëd worden en na de 2e treffer van ZVVS begon WZK aan een opmars. Er werd hard gezwommen flink verdedigd en gekeept, het werd weer 2-2. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Helaas moesten de meiden genoegen nemen met een 7-9 nederlaag.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top