Skip to content

Ruim 2000 euro aan openstaande boetes opgespoord

28 oktober 20122 minute read

Wassenaar – De politie in Wassenaar surveilleerde zaterdag korte tijd met een ANPR-voertuig. Dankzij de ANPR werden een aantal automobilisten getraceerd die nog boetes hadden openstaan. Ook werd een bestuurder met een openstaande gevangenisstraf aangehouden.

Binnen een uur tijd werden op de Rijksstraatweg en Lange Kerkdam drie automobilisten aangehouden die in totaal € 2046,- aan boetes open hadden staan. De betrokken personen betaalden hun boetes aan het bureau en mochten daarna hun weg weer vervolgen.

Een vierde persoon, een 46-jarige man uit Den Haag was ‘verder van huis’: hij werd aangehouden omdat hij gezocht werd voor het plegen van een vermogensdelict en nog 14 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De man werd overgedragen aan de recherche van bureau Segbroek die de zaak van de man in behandeling heeft.

Betaal op tijd!
De politie in Wassenaar zal de komende periode vaker surveillances uitvoeren met een ANPR-voertuig. Heeft u nog boetes openstaan en wilt u voorkomen onverwachts aangehouden te worden, betaal u boete dan aan het politiebureau.

ANPR
ANPR is een computer met een gespecialiseerd softwareprogramma en een daaraan gekoppelde videocamera, die kentekens van passerende voertuigen scant, vastlegt en herkent aan de hand van gekoppelde kentekenbestanden die in het systeem zijn aangebracht. Met deze apparatuur is het mogelijk om kentekens te scannen en te vergelijken met vooraf geuploade hotlisten. Met de kentekens die op deze hotlisten voorkomen is iets “mis”. Door opvolging te geven aan een “hit” kan het voertuig worden staandegehouden en de bestuurder worden onderworpen aan een onderzoek. Ook kunnen kentekenbestanden van andere instanties zoals de Belastingdienst en de Douane geladen worden in het systeem.

Tags

ANPRPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top