Skip to content

Hubertustunnel dicht na ongeval

29 oktober 20122 minute read

Wassenaar – De Hubertustunnel tussen Wassenaar en Den Haag moest zondagmiddag 28 oktober korte tijd worden afgesloten nadat een Belgische automobiliste meerdere malen tegen de tunnelwand was aangereden.

Een surveillerende agent zag rond 16.10 meerdere auto’s stilstaan in de tunnel. Omdat uit een van de voertuigen rook kwam, sloot hij met zijn voertuig de tunnelbuis in de richting van Den Haag direct af voor al het verkeer.
De agent liep de tunnel in en zag daar dat een auto tegen de tunnelwand was aangereden en niet meer kon worden verplaatst. Met de inmiddels extra gearriveerde agenten werd het in de tunnel stilstaande verkeer de tunnel uitgeleid. Buiten de tunnel spraken agenten met getuigen.

Uit onderzoek bleek dat de Belgische automobiliste met haar voertuig meerdere keren tegen de tunnelwand was gereden. Verspreid over de rijbaan lagen verschillende auto-onderdelen en glasscherven. Nadat het voertuig was weggesleept en de rijbaan was schoongemaakt, werd de tunnel weer vrijgegeven voor het verkeer.

Bij een ter plaatse afgenomen blaastest bleek de 42-jarige automobiliste onder invloed van alcohol. Hierop werd de vrouw naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Omdat deze drie keer niet lukte, werd uiteindelijk bloed afgenomen om zo te kunnen achterhalen hoeveel de Belgische had gedronken. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Tags

HubertustunnelOngevalWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top