Skip to content

Veolia bus in vlammen op

29 oktober 20122 minute read

Wassenaar – In een aardgasbus van Veolia is maandagochtend brand ontstaan, de bus staat bij de bushalte aan de Wittenburgerweg. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De chauffeur en de passagiers zijn veilig uit het voertuig gekomen er zijn dus geen gewonden. De brandweer is wel met groot materieel uitgerukt omdat het om een incident gaat met zeer brandbare stoffen.

Update 17:25: Persbericht VRH


Aardgasbus volledig uitgebrand

Vanmorgen is rond elf uur brand ontstaan in een aardgasbus van Veolia aan de Wittenburgerweg. De bus brandde daarbij volledig uit. Niemand raakte gewond.

De brand is vermoedelijk ontstaan in het motorcompartiment achterin de bus. Het vuur breidde zich vervolgens snel uit door de bus.

Na het ontdekken van de brand heeft de chauffeur de passagiers in veiligheid gebracht. Een bluspoging had geen resultaat. Daarna heeft de chauffeur de bus naar een veilige plek gereden.

Door de hitte van het vuur is het beveiligheidssysteem van de aardgasbus inwerking getreden. Hierbij komt het aardgas vrij en wordt ontploffing van de aardgasflessen voorkomen. In combinatie met het vuur ontstonden door het vrijkomen van het aardgas steekvlammen van circa 15 meter aan de zijkant van de bus. Na het afblazen van het aardgas bleek het grootste gevaar geweken.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het koelen van de aardgasflessen en met het nablussen van de bus.

De Wittenburgerweg is enkele uren afgesloten geweest voor alle verkeer.

Update 19:11: Filmpje brandende bus van Shinzapper


{youtube}nUp0DErAAeo{/youtube}

 

Tags

BrandVeoliaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top