Skip to content

“Wat niet verloren gaat” te zien in de Warenar

29 oktober 20123 minute read

Wassenaar – Fred Florusse, mede-oprichter van de cabaretgroep Don Quishocking, zangeres Jetta Starreveld en pianist Eelco Menkveld brengen op zaterdag 3 november hun nieuwe programma Wat niet verloren gaat. Het programma biedt de cabaretliefhebber een riante terugblik op de rijke geschiedenis van het cabaret in Nederland. Kaarten voor de voorstelling kunt u reserveren via www.warenar.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Het cabaret heeft ons in meer dan honderd jaren veel prachtig materiaal nagelaten, veel mooie, leuke, amusante en geëngageerde liedjes en verhalen, waar we zuinig op moeten zijn, evenals op het prachtmateriaal dat nu is, en in de toekomst nog zal worden geschreven.
Fred Florusse, Jette Starreveld en Eelco Menkveld hebben zich verenigd om deze rijke geschiedenis vast te houden. Onder de naam Florusse Menk en Starreveld brengen ze het programma Wat niet verloren gaat. Cabaret van toen en van nu, met de verhalen, conferences en videobeelden die daarbij horen. Wij willen dat met ons programma aan u laten zien en horen.

De Artiesten
Florusse Menk en Starreveld is Fred Florusse (verteller, zanger, samensteller), Jetta Starreveld (zang en spel) en Eelco Menkveld (piano en videoprojectie).

Jetta Starreveld studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting Zang Lichte Muziek en Muziektheater. Haar liefde voor cabaret en kleinkunst kwam tot uiting bij Cabaretgroep Don Quishocking en de voorstelling Tusschen Dam en Rembrandtplein. Ook tourde ze als soliste bij het Ricciotti Ensemble en zingt en arrangeert ze sinds 2007 bij de vocale muziektheatergroep De Meisjes Loos.

Eelco Menkveld volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna was hij als pianist en begeleider werkzaam bij ShowbizCity in Aalsmeer en heeft hij aan talloze evenementen meegewerkt. Vervolgens was Eelco toetsenist en dirigent bij de musicals Mamma Mia, Cabaret, Chess en The Wiz. Daarnaast was hij muzikaal leider bij het Meezingspektakel.

Fred Florusse is een van de oprichters van Don Quishocking. Hij werkte ook voor het VARA radioprogramma In de Rooie Haan (later Spijkers met Koppen) en regisseerde onder anderen Jack Spijkerman (Dubbel en Dwars), Paul de Leeuw, Karin Bloemen en Hans Dorrestijn. Ook schrijft, vertaalt en regisseert hij musicals, en staat hij regelmatig zelf op het toneel. Fred speelde samen met Pieter van Empelen de succesvolle programma’s Een wandeling door 100 jaar cabaret en Een Vleugje Parfum Tussen De Spruitjes.

Kaartverkoop
‘Wat niet verloren gaat’ is op zaterdag 3 november te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

WarenarWassenaarWat niet verloren gaat
Gerelateerde artikelen
Back To Top