Skip to content

Gemeenteraad brengt een bezoekje aan Meijendel

1 november 20122 minute read

Wassenaar – Zaterdag 27 oktober ontvingen Dunea en de horeca-exploitanten van de pannenkoekenboerderij Meijendel raadsleden van de gemeente Wassenaar. Het doel was de plannen voor de vernieuwing van de pannenkoekenboerderij te delen.

Na een bezoek aan het bezoekerscentrum van Dunea in de vallei van Meijendel en een rondgang over het bijbehorende terrein, kregen de aanwezigen een toelichting op het voorlopige inrichtingsplan van het terrein en voorlopig ontwerp voor de in winter 2013-2014 te vernieuwen pannenkoekenboerderij.

Gezamenlijk op pad
“We zijn in maart 2012 gezamenlijk op pad gegaan”, vertelt projectleider Marcel van der Ven. “Het voorlopig ontwerp dat wij u vanmorgen laten zien is een coproductie van Dunea en de exploitanten van de pannenkoekenboerderij, de heren Cees Jan Bouman en Dick Taat”.

Ondernemer Taat vult hem aan: “Cees Jan en ik zijn in Nederland gaan kijken naar diverse horecaconcepten, die – net zoals wij – vaak te maken hebben sterk wisselende bezoekersaantallen. Die kunnen we met de huidige indeling niet servicen. Wij zijn bovendien sterk afhankelijk van de weersverwachting en moeten dus onze toekomstige bedrijfsvoering en logistiek flexibeler inrichten zodat we zowel de groep klanten die rustig willen tafelen goed kunnen ontvangen, alsook de groeiende groep die even een snelle kop koffie wil afhalen. Met het voorlopige ontwerp en de verdeling van de ruimten gaat dat straks hopelijk lukken, waarbij we de unieke sfeer die ons bedrijf zo typeert behouden danwel versterken”.

De heer Bouman: “Om een levensduur van weer zo’n 40 jaar te bereiken, moeten we slopen en nieuw bouwen. Daar zit niet anders op. We blijven de tuin en huiskamer van Den Haag, don’t worry. Dick en ik bekijken de mogelijkheden voor een goede oplossing voor het tijdelijke onderkomen met ingang van september 2013, zodat we ook tijdens de bouw in winter 2013-2014 gewoon door kunnen draaien. We willen de nieuwe horecagelegenheid in maart 2014 feestelijk openen”.

Tags

GemeenteraadMeijendelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top