Skip to content

Hij komt, hij komt….

4 november 20122 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 24 november is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten per boot in Wassenaar aan. Dat wordt natuurlijk een spannend festijn voor de allerkleinsten van ons dorp!

Zoals ieder jaar organiseert Winkeliersvereniging Wassenaar ook nu weer de feestelijke intocht van Sinterklaas. Vanzelfsprekend zal Burgemeester J. Hoekema aanwezig zijn om de Sint en zijn gevolg hartelijk welkom te heten in ons mooie dorp. Deze ontvangst vindt volgens traditie plaats aan de Haven (Oostdorperweg / Hofcampweg). Om 13.30 uur gaat hier het voorprogramma van start.

De Muziekpieten van Sinterklaas doen een belangrijke oproep aan alle kinderen van Wassenaar!
Op de website van Winkeliersvereniging Wassenaar staan twee leuke kleurplaten van de gezichten van Sinterklaas en Zwarte Piet. Het is de bedoeling dat de kinderen beide kleurplaten uitprinten, inkleuren, op karton plakken, op één en hetzelfde stokje bevestigen (achterkanten tegen elkaar geplakt), en meenemen naar de Haven. Daar gaan de kinderen samen met de Muziekpieten een lied instuderen voor Sint, waarbij ze de vrolijke gezichtjes omhoog houden. De kinderen kunnen beide kleurplaten eventueel ook ophalen bij de Bibliotheek in de Langstraat.

Sinterklaas zal om 14.00 uur met zijn gevolg per boot arriveren in de Haven. Sint verplaatst zich als altijd per koets, sommige Zwarte Pieten rijden op ludieke vervoermiddelen, en wegens groot succes loopt ook dit jaar het juniorenkorps van de Chr. Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk voorop in de optocht. Sinterklaas zal vanaf de Langstraat te voet gaan door het winkelgebied, zodat de kinderen met hem kunnen praten, hem een handje kunnen geven of tekeningen kunnen aanbieden. De stoet zet zich omstreeks 14.15 uur in beweging richting centrum.

De route van de optocht is t.o.v. het vorig jaar aan het eind gedeeltelijk gewijzigd:
Vanaf de Haven gaat de stoet de Hofcampweg op, richting Stadhoudersplein; bij de rotonde rechtsaf naar de Wiegmanweg, bij de volgende rotonde rechtdoor de Van Oldenbarneveltweg op; bij de volgende rotonde rechtsaf de Lange Kerkdam op, tot aan de rotonde bij de Langstraat.

Sint gaat vanaf hier te voet verder
Sinterklaas loopt de Langstraat door tot aan het Plein, gaat rechtsaf de Schoolstraat in, vervolgens rechtsaf de Luifelbaan op, loopt tegen de rijrichting in langs alle winkels, gaat rechtsaf de Van Hogendorpstraat in en stopt bij het Evenementenplein, waar tevens het einde is van de optocht! Daar zal muziek zijn, delen Zwarte Pieten pepernoten uit, en kunnen de kinderen Sint nog een handje komen geven.

Tags

IntochtSinterklaasWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top