Skip to content

Veolia informeert gemeente Wassenaar over oorzaak busbrand

4 november 201259 second read

Wassenaar – Transportmaatschappij Veolia heeft de gemeente Wassenaar geïnformeerd over de oorzaak van de uitgebrande aardgasbus. Op maandag 29 oktober jl. brandde een aardgasbus van Veolia aan de Wittenburgerweg volledig uit. Er was geen sprake van persoonlijk letsel. Wel veroorzaakte de brand grote materiele schade aan bus en wegdek.

Het bedrijf heeft de afgelopen dagen technisch onderzoek laten uitvoeren naar de oorzaak van de brand. De oorzaak blijkt een defect te zijn in de aandrijfmotor van de koelventilator. Veolia controleert momenteel al haar aardgasbussen.

Reactie burgemeester Jan Hoekema op uitkomst onderzoek
Burgemeester Hoekema: “Ik spreek namens de gehele raad en bevolking mijn opluchting uit dat Wassenaar met de schrik vrij is gekomen. Dat geldt uiteraard in het bijzonder ook voor de passagiers en de chauffeur. Deze heeft koelbloedig en uiterst professioneel gereageerd. Het behoeft geen fantasie dat deze gebeurtenis ook heel anders had kunnen uitpakken.

Het is goed dat de oorzaak op een zo korte termijn gevonden is. Inmiddels, zo heb ik vernomen, worden op landelijk niveau maatregelen getroffen. Toch zal moeten worden gekeken naar de aard, diepte en omvang van het uitgevoerde onderzoek. Alleen al om te voorkomen dat dit type ongelukken in de toekomst zich voor kan doen.”

Tags

BusbrandVeoliaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top