Skip to content

RijnlandRoute snijdt Wassenaarse polders middendoor

5 november 201257 second read

Wassenaar – “Het dorp Voorschoten mag dan gered zijn,” zegt Antoon Claassen, voorzitter van SnelwegofGroenweg, “Wassenaar is het haasje met een groot klaverblad in de Ommedijkse polder en een vierbaans asfaltweg dwars door de Zuidwijkse en Papewegse polder. Ook scheert de snelweg met zijn stank en lawaai rakelings langs de Leidse wijk Stevenshof.” SnelwegofGroenweg heeft nooit iets gezien in de RijnlandRoute omdat die de polders kapot maakt en voor het autoverkeer hoe genaamd niks oplost.

Meer dan één miljard euro
“Op grond van aantoonbaar te hoge verkeersprognoses drukt de provincie nu de RijnlandRoute door”, vervolgt Antoon Claassen, “terwijl eigen provinciaal onderzoek aantoonbaar uitwijst dat het autoverkeer sinds 2005 stabiel is, ook in Zuid-Holland.” SnelwegofGroenweg heeft zich dan ook altijd terecht verzet tegen de aantasting van het open en groene weidegebied aan de noord- en oostzijde van Wassenaar en pleit voor meer simpele maatregelen die bovendien veel en veel goedkoper zijn. “Vergeet niet dat de RijnlandRoute meer dan één miljard euro moet gaan kosten”, zegt SnelwegofGroenweg, “ongeveer een kwart miljard per kilometer!” In deze tijden van crisis kunnen we dat bedrag vele malen beter aan nuttiger zaken besteden, vindt de Wassenaarse actiegroep.

Tags

RijnlandRouteSnelwegofGroenwegWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top