Skip to content

Wedstrijdzwemmers WZK doen het weer goed!

5 november 20122 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekeinde waren er maar liefst drie wedstrijden voor de wedstrijdzwemmers van WZK. Zaterdag was er een lange afstand wedstrijd in Zoetermeer en zondag werd de District Sprint wedstrijd in Dordrecht en een Jeugd in opleiding wedstrijd in Wassenaar gezwommen.

Lange afstand
Bij de lange afstand wedstrijd kwamen zeven zwemmers uit op de 1500 meter vrije slag. Als eerste was Oliver Maddock aan de beurt, hij wist een nieuw clubrecord in de boeken te zetten, in de volgende serie kwamen alle zes overige zwemmers aan de start. Michelle Bellekom wist met haar 22.29.10 naar een derde plaats te zwemmen, Isis Beres wist zowel op haar 400 meter tussentijd als haar eindtijd het clubrecord voor haar leeftijd neer te zetten. Amanda Hoogenboom en Nadine Ansink verbeterden hun tijden met één minuut en Nadine Ansink zette een hele mooie 26.03.04 op de klok.

District Sprint
Op de District Sprint waren elf zwemmers van WZK geplaatst. (Alleen de snelste sprinters van het district mogen hier aan deelnemen.) Alle zwemmers zwemmen 50 meter vrije slag, 50 meter schoolslag, 50 meter rugslag en op de jongste groep na 50 meter vlinderslag. Deze afstanden worden bij elkaar opgeteld en degenen die over deze afstanden het snelste is mogen in de finale 100 meter wisselslag zwemmen. Oliver Maddock zette op zijn 50 meter vrije slag wederom een nieuw clubrecord neer en Samuel Us en David Tickner wisten de finale te bereiken, waar zij respectievelijk zesde en zevende werden.

Opleidingswedstrijden
De Jeugd in Opleidingswedstrijden zijn speciaal voor de beginnende zwemmers, deze keer stond de 25 en 50 meter schoolslag en de 25 en 50 meter vrije slag op het programma. Mar Stoel wist op de schoolslag een bronzen medaille te bemachtigen en bij de vrije slag een zilveren. Emma Vente behaalde twee maar goud en Paige Lovelace twee maal zilver. Fieke van Boeckel en Claudia del Rio behaalden zilver op de schoolslag en Liam Ranebo en Jin Yano brons. Karel Drastich zwom een goede vrije slag en veroverde hier het goud. Voor Florian Boogert en Jin Yano was er brons op de vrije slag en de jarige Kai van der Ploeg lied de concurrenten ver achter zich en behaalde goud. Olivia Corbett wist het zilver in de wacht te slepen en Meaghen Flynn won goud. Ter afsluiting was er nog een estafette 4×25 meter schoolslag, WZK had twee teams, een was goed voor de eerste plaats en het tweede team werd vierde.

Tags

WassenaarWedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top