Skip to content

Cursus Excel bij het Leercentrum Wassenaar

6 november 20122 minute read

Wassenaar – Excel is één van de programma’s uit het Office-kantoorpakket van Microsoft. Het is bedoeld als rekenprogramma: u kunt er berekeningen mee uitvoeren voor allerlei verschillende doelen. Het wordt zowel door bedrijven als door particulieren gebruikt.

U kunt er van alles mee, zoals het bijhouden van uw administratie, bijhouden van de meterstanden, maar ook wat creatievere doelen als bijvoorbeeld gewichtsverlies of hardloopschema’s. Daarbij kunt u tekst en getallen combineren, bijvoorbeeld in de vorm van tabellen. U kunt zelf bepalen welke berekeningen met welke getallen moeten worden uitgevoerd. Zo kunt u bij uw administratie het gemiddelde van uw uitgaven berekenen, of juist zien waar en waaraan u hebt geld hebt uitgegeven.

In ons Leercentrum is de cursus Excel al enige keren met veel succes gegeven en wordt herhaald op 6 opeenvolgende donderdagmiddagen. In de cursus wordt Excel niet alleen uitgelegd maar er wordt ook mee geoefend. Enige ervaring in het omgaan met computers is daarom vereist.

Onderwerpen die o.a. behandeld zullen worden:
1 Wat zijn cellen, rijen, kolommen, werkbladen en hoe kun je die selecteren
2 Invoeren van teksten, getallen, formules
3 Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, afronden, autosom
4 Formules kopiëren
5 Lay-out van tekst, getallen, bedragen, datums. Kolombreedtes en rijhoogtes
6 Reeksen maken voor getallen, dagen, datums, zelf gemaakte reeks
7 Kolommen/rijen toevoegen, verwijderen, verbergen, zichtbaar maken
8 Autokosten, tabellarisch kas-bankboek, (adres) lijsten maken, sorteren, filteren
9 Afdrukken

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en wordt gehouden op de locatie: Van Heeckerenhuis 2 te Wassenaar. (zie routeplanner www.anwb.nl ).
Cursus donderdagmiddag: 13/12, 20/12, 3/01, 10/01, 17/01 en 24/01 – 2012/2013 van 13.00 t/m 15.30. uur. De kosten bedragen €110 inclusief cursusboek en koffie/thee.

Wilt u informatie
(zie ook www.leercentrumwassenaar.nl) of inschrijven voor deze cursus, neem dan contact op met de cursusadministratie via tel nr.06-10735360, via e-mail: leercentrum.wassenaar@gmail.com, of bellen: (070) 5117128.

Tags

CursusExcelLeercentrum Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top