Skip to content

Dubieuze krantenkoppen

6 november 201254 second read

Wassenaar – In mijn vorige column besteedde ik al kort aandacht aan het karakter van krantenkoppen. Deze moeten bondig zijn, mogen ongrammaticaal zijn, maar ze moeten wel foutloos gespeld zijn. Spelfouten wekken nl. vaak de ergernis van de lezer.

Anders is het met ‘dubieuze krantenkoppen’. Deze zijn vaak onduidelijk en/of dubbelzinnig. In tegenstelling tot de spelfouten, werken dubieuze krantenkoppen meestal op de lachspieren.

Als we de NOS mogen geloven, was het ongeluk met de Veoliabus, vorige week, eigenlijk geen ongeluk, maar een laatste test:

En voor wat betreft de inkomensafhankelijke zorgpremie: dat hebben we dus toch verkeerd begrepen. Het is allemaal nóg veel erger dan we dachten. De Telegraaf, Nu.nl. De Gelderlander en Elsevier komen met een zorgelijke kop:

nu

Een heel enkele keer schrik je echt. Een moeder van twaalf die een vijfling krijgt, dat is écht zielig…. Of valt het mee?

powned

En volgens het NRC is het nieuws dat Tanja Nijmeijer is aangekomen, op Cuba. De foto toont in een zeer opgewekte Tanja, zij lijkt zich over die extra kilo’s niet al te veel zorgen te maken.

tanja

Tags

KrantenkoppenTaalhoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top