Skip to content

Voltigevereniging keert terug met een eerste prijs

6 november 20122 minute read

Wassenaar – Op zondag 4 november was er al vroeg activiteit op de manege aan de Papeweg tussen Voorschoten en Wassenaar. Gewassen en met ingevlochten manen werden de twee voltigepaarden Macho en Job op de trailer gezet. De reis ging naar de voltige wedstrijd in Maren Kessel. Met een 1e prijs keerde de groep na afloop terug.

In de ochtend mocht solo voltigeur Heleen Brans haar kunnen tonen op het paard Job. De verplichte oefeningen gingen niet helemaal vlekkeloos. Daarna liet Heleen een mooie en beheerste vrije kür zien. Ze behaalde daarmee een vierde plaats in haar categorie.

‘s Middags was het de beurt aan het team. Team 1 van de Wassenaarse Manege bestaat uit een groep van tien deelnemers uit Voorschoten en Wassenaar in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Na deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen in september in de D-categorie, mocht het team nu voor het eerst starten in de C-categorie. De afgelopen maanden is er druk geoefend op de nieuwe verplichte oefeningen. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De voltigeurs lieten een mooie constante plicht zien. Voor de vrije kür was iedereen eerst nog wat gespannen. Er waren wat oefeningen veranderd en onderling waren wat oefeningen geruild. Het is dan altijd spannend hoe dit uitpakt in de wedstrijd. Er werd een mooie, rustige en beheerste kür getoond waarin iedereen goed tot zijn recht kwam. De jury beloonde dit met een eerste plaats, met een gemiddelde van 5,5 punten. Dit betekent dat het team in de eerste wedstrijd direct een winstpunt verdiend heeft. Ook het trouwe paard Macho kreeg de eerste prijs als best gaande paard in deze categorie.

Tags

ManegeVoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top