Skip to content

Expositie: sculpturen van mens en dier

8 november 20122 minute read

Wassenaar – Van 15 tot en met 18 november exposeert Hermine Parmentier in ‘de Rietschuur’ in Wassenaar. Vier dagen lang staat dit sfeervolle pand aan de rand van de oude dorpskern van Wassenaar in het teken van haar keramiek. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen, die geïnteresseerd is, welkom haar sculpturen te komen bezichtigen.

Expressie van mens en dier
Mens en dier vormen de basis van Hermine’s ontwerpen. Robuust, soms verfijnd, maar alle tonen expressie. Een aantal jaar geleden is zij begonnen met boetseren en heeft zij zich snel en kundig diverse technieken eigen gemaakt. Door het toepassen van verschillende patinalagen ontstaat de suggestie dat de beelden van brons zijn in plaats van klei. Daarnaast verwerkt zij natuurlijke materialen in en om de klei, waardoor verrassende effecten ontstaan. Beide technieken zijn kenmerkend voor Hermine’s stijl.

Veelzijdig
Dat Hermine een veelzijdig en creatief mens is blijkt wel uit haar curriculum. Ruim twintig jaar geleden begon ze met het inkopen van brocante en bijzondere vondsten; in Frankrijk, Engeland, maar ook in Nederland. Ze ging er mee op markten staan, deed stylingopdrachten en knapte oude meubelen op. Een winkelpand was te kostbaar en het leven van marskramer beviel haar wel. Totdat ze zeventien jaar geleden na een lange marktdag tegen een pand in Wassenaar aan liep. Het gerestaureerde boerderijtje met een oude schuur, verbonden door een ruime binnenplaats, stal direct haar hart. Dit was een uitgelezen kans om wonen en werk te gaan combineren. De oude schuur ‘de Rietschuur’ is nu haar atelier.

Brocante maakt plaats voor kunst
In november maakt de brocante even plaats voor de expositie van haar collectie sculpturen. Iedereen die wil kennismaken met haar keramiek is welkom in ‘de Rietschuur’, Berkheistraat 29, 2242 KA in Wassenaar. De expositie is van 15 tot en met 18 november van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: 070 – 5141308 of parmdec@xs4all.nl

Tags

ExpositieHermine ParmentierWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top