Skip to content

STET laatste nieuwkomer in het Kunstenplan 2013 – 2016.

10 november 20122 minute read

Wassenaar – De gemeenteraad van Den Haag heeft op donderdag 8 november alsnog ingestemd met toekenning van een subsidie aan STET Stichting The English Theatre in het kader van het Meerjarig Kunst en Cultuur plan 2013 – 2016.

Op voorstel van VVD raadslid Arjen Lakerveld heeft wethouder van Cultuur, Marjolein de Jong, STET opgenomen in het Kunstenplan. Als reden wordt genoemd dat STET The English Theatre zich in de afgelopen jaren geprofileerd heeft tot een kleine maar belangrijke cultuurspeler voor de internationale gemeenschap. De bijdrage van € 7000,00 per jaar is een erkenning van het feit dat Den Haag als internationale stad eigen Engelstalig theater dient te hebben.

Elske van Holk, directeur van STET is uitermate blij met deze toekenning: “Uiteraard gaat het om een relatief gering bedrag, maar wij hebben altijd gezegd dat we graag zo onafhankelijk mogelijk werken. Als waardering en erkenning is het belangrijk dat we als kleine internationale cultuurorganisatie nu een plaats krijgen in de basisstructuur van Den Haag. Bovendien weten wij uit ervaring dat erkenning vanuit de gemeente een enorme steun is in het vinden van andere partners.”

In 2012 brengt STET naast een landelijk openlucht programma en één productie in het Humanity House, acht verschillende producties in Het Paradijs, het studio theater van de Koninklijke Schouwburg waarmee STET nauw samenwerkt. Dit weekend speelt daar de de uitverkochte Engelstalige productie Lady M.

Voor 2013 staat naast de openlucht voorstellingen en het jong talent programma, in het najaar het Shakespeare & Women Festival op het programma. Uniek in dit festival zijn de leiderschaps workshops, die door de Amerikaanse professor Henriette Kooman op basis van Shakespeare teksten gegeven worden.

Arjen Lakerveld: “Den Haag kent een grote internationale gemeenschap. Het aanbod van cultuur moet daarom aantrekkelijk zijn voor een internationaal publiek. STET levert hier een belangrijke bijdrage aan. De afgelopen 6 jaar heeft STET een serieus en hoogwaardig theater programma aangeboden, dat goed bezocht wordt.”

Het in 2012 vrijwel geheel vernieuwde bestuur van STET, onder leiding van Anouk van Eekelen (ondernemer en fractieleider VVD Wassenaar), ziet de toekomst van Engelstalig theater in Den Haag mede dankzij deze toekenning met vertrouwen tegemoet.

Tags

KunstenplanSTETWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top