Skip to content

Dames 2 wint van koploper

11 november 20123 minute read

Wassenaar – Heren 1 speelde dit weekend tegen Sassenheim. De eerste periode verliep redelijk rustig. WZK was wat slordig in de afwerking wat resulteerde in een periodestand van 1-4. De tweede periode was een pittige periode. Het aantal persoonlijke fouten liep niet in de pas met wat er daadwerkelijk gebeurde. Dit zorgde voor een tussenstand van 4-9. Vanaf het derde part speelde WZK een ander spel, sober om maar geen persoonlijke fouten op te lopen.

Wat resulteerde in een 5-14. De ingeslagen weg van deze wedstrijd doorgezet in het vierde part. De keeper van WZK was deze wedstrijd goed op dreef met twee vijfmeter stops en goede uitworpen waaruit gescoord werd. De eindstand was 7-22. Heren 1 is nog steeds prachtig op weg naar hun einddoel!

De WZK/AZL meisjesformatie speelde tegen Poseidon’56. Al in de eerste periode lieten de WZK/AZL meisjes zien dat ze duidelijk de sterkste waren in alle opzichten. Al in de eerste 30 seconden openden de meiden de score. Onder het toeziend oog van enthousiaste supporters werd er goed overgespeeld en uitstekend verdedigd. Bijna alle speelsters kreeg kans een doelpuntje mee te pikken. De einduitslag: 20-4 in het voordeel van WZK/AZL.

Op vrijwel volle oorlogssterkte begon koploper WZK 4 de wedstrijd tegen middenmotor LZ 1886. Het eerste partje werd beeldbepalend voor de hele wedstrijd. Matig spelend ging WZK in de aanval. Schot na schot werd afgeleverd en het resultaat was niets. Twee keer kwam LZ op de WZK helft en het resultaat was 0-2 door afstandschoten. Kort voor het verstrijken van de tijd scoorde WZK de aansluitingstreffer. Een aanvallend ongelukkig, onzorgvuldig en onmachtig WZK en een effectief LZ. Uiteindelijke eindstand 4-8.

Dames 2 speelde hun wedstrijd tegen de koploper DKD. Vanaf seconde één werd er op scherp gespeeld door WZK, wat resulteerde in de 1-0 door Annika den Dulk. DKD liet niet over zich heenlopen en werd sterker, maar ook fysieker. Aan het eind van het derde part stond het 2-2. De dames van WZK voelde dat er meer in zat en het was wederom te danken aan Marjan Smits dat de ballen niet in het WZK-goal vielen. Door goed samenspel, het rustig blijven en goed overzicht wisten de dames de winst naar zich toe te trekken. De eindstand van 4-2 deed de dames zeer goed.
Heren 2, dat vorig seizoen is gepromoveerd, wil graag Jack Voorham (Voorham Bronbemaling) bedanken voor het sponsoren van de capjes.
Volgende week is er in Het Sterrenbad vanaf 15:30 een miniwaterpolotoernooi.

Tags

Dames 2WassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top