Skip to content

Gemeentelijke legpenning voor de heer Boers

11 november 201252 second read

Wassenaar – Op zondag 11 november heeft burgemeester Jan Hoekema rond 15.15 uur een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan de heer B.J. Boers, dirigent van het Van Wassenaar Orkest. De uitreiking vondt plaats tijdens een bijzonder concert ter ere van zijn 25-jarig jubileum als dirigent van het Van Wassenaer Orkest.

De heer Boers (1956) is vanaf het begin van de oprichting (1987) van het ensemble nauw betrokken geweest. Onder zijn bezielende leiding is het ensemble uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest. Hij werkt samen met Wassenaarse amateurmusici die in orkestverband klassieke muziek willen instuderen en willen concerteren in de gemeente Wassenaar. Daarnaast is de heer Boers actief bij de studiedagen van het orkest.

Als lid van de artistieke commissie die voorstellen ontwikkelt voor het programma van het orkest, luistert hij naar de ideeën van de andere leden en adviseert hij over de haalbaarheid van de voorgestelde muziekstukken. Het orkest heeft inmiddels een groot repertoire opgebouwd.
De uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding vindt plaats in de Messiaskerk aan de Zijllaan te Wassenaar. De heer Boers ontvangt de Gemeentelijke Legpenning.

Tags

BoersLegpenningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top