Skip to content

Lenny Kuhr met ‘Liefdeslied’ in Warenar

11 november 20122 minute read

Wassenaar – Lenny Kuhr toert dit seizoen met haar programma Liefdeslied door Nederland. Op vrijdag 23 november is ze samen met muzikanten Cor Mutsers en Mischa Kool te beluisteren in Warenar te Wassenaar. Het optreden en de gelijknamige cd laten horen dat Lenny Kuhr nog steeds tot de top van de Nederlandse singer-songwriters behoort. Kaarten voor Liefdeslied kunt u reserveren via www.warenar.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

De carrière van Lenny Kuhr begint in 1967, wanneer ze in Eindhoven het Cabaret der Onbekenden wint. Later dat jaar maakt zij in het Vara-programma Nieuwe Liedjes haar debuut op de televisie. En al in 1969 is ze in een klap een bekende door het winnen van het Eurovisie Songfestival met het door haarzelf gecomponeerde De Troubadour. Dat jaar ontvangt ze ook nog een Zilveren Harp.

Na het nummer De Troubadour brachte Lenny Kuhr hits als Visite en Maar ja en ontwikkelde ze een veelzijdig repertoire. Zo zong ze liederen van Franz Schubert en fadoliederen met Nederlandse teksten.

Begin 2011 maakte Kuhr een wel heel opvallende rentree in de nationale spotlights: ze was de eerste gast in het tv-programma Ali B. op volle toeren. Het resultaat: Spijt, een cross-over tussen fado en rap, gezongen vanuit het gezichtspunt van een moeder.

Eind 2011 kwam het album Liefdeslied uit, Lenny’s 29e . Hierop als bijzonderheid een duet met Ali B, Ik delete je niet, en een drietal door Lenny getoonzette gedichten van Federico Garcia Lorca.

Met haar laatste cd en de gelijknamige tournee in een akoestische setting met Cor Mutsers en Mischa Kool bewijst ze wederom dat ze nog steeds tot de top van de Nederlandse singer-songwriters behoort.

Lenny Kuhr, zang en gitaar
Cor Mutsers, gitaar en zang
Mischa Kool, basgitaar en zang

Kaartverkoop
Liefdeslied van Lenny Kuhr is op vrijdag 23 november te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

Lenny KuhrWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Deze Week In Bibliotheek Voorschoten – Wassenaar
Back To Top