Skip to content

Nieuwe busvervoerder in Wassenaar

12 november 201256 second read

Wassenaar – Op dit moment rijden in Wassenaar bussen van Veolia en Connexxion rond. Veolia rijdt met lijn 43, 91 en 491 en Connexxion met lijn 90 en de 3 interliners die stoppen aan de Rijksstraat weg. Arriva die de aanbesteding van de regio Zuid-Holland Noord van Connexxion won zal per 9 december met hun dienstregeling gaan starten.

Qliner
De naam Interliner zal verdwijnen Arriva voert hiervoor de naam Qliner. Arriva hanteert de term Qliner in plaats van Interliner. Aan de zeven bestaande Qliners worden twee nieuwe Qliner-verbindingen toegevoegd: Noordwijk – Sassenheim – Lisse – Schiphol en Zoetermeer – Leiden – Schiphol. De bussen op deze lijnen zijn extra comfortabel met individuele klimaatregeling, meer beenruimte en een USB-aansluiting bij elke zitplaats om bijvoorbeeld een smartphone op te laden. Ook zullen de lijnnummers van de Interliners veranderen.

Lijn 90
Gedurende de daluren en tijdens de schoolvakanties met ingang van de nieuwe dienstregeling mag gratis een fiets meegenomen worden. In elke bus is ruimte voor vier fietsen. Het traject De Zilk – Haarlem komt te vervallen. Lijn 90 rijdt straks vanuit Wassenaar via Katwijk en Noordwijk naar Hillegom en Nieuw Vennep, vanaf daar kan overgestapt worden op de trein naar Schiphol en Amsterdam.

Tags

ArrivaBussenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top