Skip to content

Bijwonen overvalzitting

14 november 20123 minute read

Wassenaar – Er is momenteel veel aandacht voor de preventie van overvallen op ondernemers. Overvallen hebben een enorme impact op slachtoffers en hun omgeving en zorgen voor een gevoel van onveiligheid. Openbaar Ministerie, politie, gemeente, justitie en bedrijfsleven werken nauw samen om het aantal overvallen terug te dringen.

De opsporing en vervolging van verdachten van overvallen heeft een hoge prioriteit bij het Openbaar Ministerie. Overvallers kunnen rekenen op zware straffen.Het Openbaar Ministerie Den Haag wil u graag informeren én laten zien wat wij doen in de opsporing en vervolging van verdachten van overvallen. Vrijdag 16 november a.s. zullen vier verdachten van de gewapende overval op juwelier Koekkoek, gevestigd aan de Langstraat in Wassenaar, voor de rechter verschijnen. Wellicht vindt u het interessant om deze strafzitting, die openbaar is, bij te wonen en u te laten informeren over wat het OM doet in de vervolging van overvallers.

We ontvangen u graag vrijdag 16 november om 9.15 uur in het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60 in Den Haag. Het OM zal dan toelichten wat wij doen op het gebied van opsporing en vervolging van overvallers en begeleiding van slachtoffers en uitleg geven over wat u kunt verwachten tijdens de zitting. Om 10.00 uur start de zitting tegen de verdachten. De zitting duurt waarschijnlijk de hele dag.

(Aangegeven tijden zijn onder voorbehoud: de zitting zal 10.00 starten, maar van te voren is nooit precies aan te geven hoe het verloop zal zijn. U kunt besluiten een gedeelte van de zitting bij te wonen, wanneer u dat wenst kunt u de zaal verlaten.)

De uitnodiging is geheel vrijblijvend en geldt voor iedereen die interesse heeft!

Wat kunt u verwachten op 16 november?
Op vrijdag 16 november zal de meervoudige kamer van de Rechtbank ‘s Gravenhage zich buigen over de strafzaak tegen de vier verdachten. De mannen worden verdacht van een gewapende overval op juwelier Koekkoek op 24 mei dit jaar. Eén van de vier verdachten werd toen hij op een fiets probeerde te vluchten aangehouden door winkeliers en omstanders. De politie wist de overige drie ook diezelfde dag aan te houden. Alle vier de verdachten zitten sindsdien vast.

De rechter zal feiten uit het dossier aan de verdachte voorhouden en vragen stellen. De officier van justitie zal het onderzoek van de politie toelichten en een strafeis bekend maken. Daarna zullen de advocaten van de verdachten ieder een pleidooi houden. Na twee weken zal de rechter uitspraak doen gedaan. De uitspraak van dit vonnis is ook openbaar.

Ben u geïnteresseerd om deze zitting bij te wonen dan kunt u zich aanmelden via emailadres voorlichting.parket.denhaag@om.nl of bellen met Nicolette Stoel via 070-3813801. Vermeld in de mail uw naam, adres en telefoonnummer. Als u alleen geïnformeerd wilt worden over de strafeis van de officier van justitie en de uitspraak van de rechter, vermeld dit dan in de mail. Kunt u niet aanwezig zijn, maar bent u wel geïnteresseerd om op een ander moment geïnformeerd te worden over de taken van het OM of een zitting bij te wonen, laat dit vooral weten via mail of telefonisch.

Hoogachtend,

Mr. H.C.D. Korvinus

Hoofdofficier van Justitie

Openbaar Ministerie Den Haag

Tags

Openbaar MinisterieOvervalzittingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top