Skip to content

Dronken op scooter

15 november 201259 second read

Wassenaar – Politieagenten hielden donderdag 15 november om 01.10 uur op de Papeweg een 20-jarige Wassenaarder aan voor het rijden onder invloed.

Agenten waren in verband met een ongeval bezig met een onderzoek op de Papeweg. Over het fietspad waren rood/witte linten gespannen waardoor het fietspad voor dit onderzoek was afgesloten. Een snorfietser reed door de linten heen waarna agenten de man lieten stoppen. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 155 ugl. De man bleek vier keer eerder voor het rijden onder invloed te zijn aangehouden. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Hij kreeg voor het rijden onder invloed een proces-verbaal.

Alcohol in verkeer
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Bestuurlijke maatregel niet vrijblijvend
Boven een strafrechtelijke straf en boetes kan een overtreder een bestuurlijke maatregel opgelegd krijgen. Dat varieert van een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (LEMA) tot een alcoholslotprogramma. Kosten moeten door de bestuurder zelf betaald worden. Die kunnen oplopen tot meer dan 1000 euro. Kijk voor meer informatie over de maatregelen op www.cbr.nl

Tags

DronkenScooterWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top