Skip to content

Karel de Kok en het schilderij voor Sinterklaas

15 november 20122 minute read

Wassenaar – Voor het achtste seizoen op rij brengt Van Hoorne Entertainment een komische en muzikale familieklucht rondom Sinterklaas naar het theater. Een gloednieuw verhaal, maar met de bekende karakters Karel de Kok, Hofdame Frandolien, Hoofdlakei Franciscus en natuurlijk Sinterklaas en zijn pieten. Dit hilarische avontuur beleeft Sinterklaas, samen met jou, op dinsdag 27 november in Cultureel Centrum Warenar in Wassenaar.

Het verhaal
Net als ieder jaar maken Karel de Kok en zijn vrienden Hofdame Frandolien en Hoofdlakei Franciscus het kasteel weer tiptop in orde voor de komst van Sinterklaas. Dit jaar heeft de goedheiligman Opa Piet en Pakjespiet ook meegebracht naar het kasteel van Koning Klaagmaarniet. Opa Piet is de beste schilder van Sinterklaas en heeft de opdracht gekregen om Karel en zijn vrienden op het witte doek te zetten. Na een warme kop chocolademelk en een stuk speculaas begint Opa Piet aan zijn speciale opdracht. Het moet een bijzonder schilderij worden voor op de werkkamer van Sinterklaas, maar of dit gaat lukken is nog maar de vraag. Want plots blijken er hele vreemde dingen te gebeuren. Zou het weer één van de malle fratsen van Franciscus zijn? Of spookt het misschien op het kasteel? En zouden Karel en zijn vrienden dit bijzondere schilderij voor Sinterklaas wel op tijd af krijgen?

De voorstellingen van Karel de Kok zijn al jaren hét favoriete Sinterklaasuitje voor zowel kinderen als hun (groot)ouders. Ook dit jaar belooft het weer een hilarisch avontuur te worden met veel muziek en vooral veel doldwaze humor. Na de voorstelling komen Karel de Kok, zijn vrienden, maar ook Sinterklaas met zijn pieten naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet met het publiek.

Karel de Kok en het schilderij voor Sinterklaas is dit jaar genomineerd voor De Gouden Pepernoot. Dit is de prijs voor de beste Sinterklaasvoorstelling van het jaar.

Dinsdag 27 november,
aanvang 16:30 uur en 19:00.

Cultureel Centrum Warenar
Kerkstraat 75, Wassenaar.

Kaartprijs € 12,50. Exclusief reserveringskosten.
Reserveringen: 070-5118382.
Voor meer informatie kijk op www.KareldeKok.nl.

Tags

Karel de KokSinterklaasWassenaar
Gerelateerde artikelen
Deze Week In Bibliotheek Voorschoten – Wassenaar
Back To Top