Skip to content

Krijgt Wassenaar een Boudewijn Buch-straat?

17 november 20122 minute read

Op 23 november 2002 overleed Boudewijn Büch in zijn woonplaats Amsterdam aan een hartstilstand. Met zijn overlijden verloor Nederland een spraakmakend schrijver.

In 2009 werd er een planetoïde naar Boudewijn Büch vernoemd. Dat werd destijds bekend gemaakt tijdens de 8e Internationale Boudewijn Büch Dag op 13 december 2009 in Amsterdam.

Tien jaar na het overlijden van deze beroemde Wassenaarder zal burgemeester Hoekema vandaag tijdens de tweede Boudewijn Buchlezing bekend maken dat er mogelijk een straat in het Wassenaarse centrum naar Büch vernoemd wordt.

“Büch is toch een ‘local hero’ in Wassenaar en daarom willen we hem in het dorp de plaats geven die hij verdient”, zo motiveert Hoekema het besluit. Dat Büch niet altijd vleiend was over Wassenaar deert Hoekema niet. ‘Ach, heeft niet iedereen een haat-liefdeverhouding met zijn geboortedorp? Ik vind het wel grappig om te lezen.” (bron: vk)

Update 18-11-2012

Adriaan van Dis (1946) hield zaterdagmiddag 18 november jl de tweede Boudewijn Buchlezing om geld in te zamelen voor het Boudewijn Büch Biografieproject. Dat deed Van Dis in Raadhuis De Paauw: “Mensen denken misschien dat ik nu 50 minuten ga spreken over Boudewijn Büch, maar niets is minder waar. Ik zal kort over hem spreken en daarna vooral over mijzelf. Volledig in de geest van Boudewijn.” (bron: NRC)

Tags

Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top