Skip to content

Zie ginds komt de sinterklaasexpress aan het Valkenburgse meer

18 november 20122 minute read

Zaterdagmiddag 1 december a.s. organiseert restaurant en partycentrum De Tender samen met het Nationaal Smalspoormuseum / Stoomtrein Valkenburgse Meer (bij Katwijk) een speciale Sinterklaasrit met de stoomtrein. Vanwege de grote belangstelling heeft sinterklaas besloten om langer in Valkenburg te blijven en wordt om 16.00 uur nog een derde rit gereden. Ouders en grootouders kunnen nu kaartjes bestellen voor een rit om 13.15, 14.30 uur en 16.00 uur.

Sinterklaas en zijn trouwe knechten hebben laten weten dat hij zaterdagmiddag 1 december zijn stoomboot voor één keer wil omruilen voor een echte stoomtrein. De goedheiligman, en kindervriend, is zoals bekend een groot liefhebber van stoommachines. Toen de medewerkers van restaurant en partycentrum De Tender, de stoker en de machinist hem uitnodigden om een rit langs het Valkenburgse Meer te maken, hoefde hij niet lang te aarzelen. Wel stelde hij één voorwaarde: alle wagons moeten helemaal worden volgeladen met lieve kinderen. Voor deze speciale gelegenheid zullen zijn speciale zangpieten een nieuw lied aanleren: “Zie ginds komt de stoomtrein uit Valkenburg weer aan”.

Vanaf het nieuwe station bij het Nationale Smalspoormuseum aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg zullen drie speciale sinterklaasritten gereden worden om 13.15 uur, om 14.30 uur en een rit om 16.00 uur. Na de gezellige rit met de boemeltrein zullen na afloop pannenkoeken en warme chocolademelk voor de kinderen klaar staan om de rit feestelijk af te sluiten. Sinterklaas en zijn trouwe knechten maken dan graag even tijd voor elk kind. De prijs voor een all-in kaartje bedraagt € 11,– Reserveren voor deze ritten kan alleen bij Restaurant – Partycentrum De Tender. Dat kan telefonisch via 071-572 18 05 of per mail info@detender.com. De kaartjes voor deze gereserveerde ritten kunnen in het restaurant worden opgehaald ca. 25 minuten voor de rittijd. Gezien de grote belangstelling in voorgaande jaren is het belangrijk om snel te reserveren.

Tags

De TenderStoomtreinValkenburgse meer
Gerelateerde artikelen
Back To Top