Blauw-Zwart boekt een belangrijke overwinning op UVS

19 november 20124 minute read

Wassenaar – Met de laatste wedstrijd thuis tegen Leidse Boys voor de boeg op zaterdag 8 december, heeft de Blauw-Zwart formatie van sponsor UTS Van de Geest & UTS Abbink haar positie in de top 4 van de ranglijst voor de winterstop verstevigd met een 3-0 overwinning. Onder prima leiding van scheidsrechter Rick de Bruijn legden beide partijen een sportieve, bij vlagen technisch gepeelde wedstrijd op de mat. Vóór de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Blauw-Zwart coryfee Gerard van Leeuwen, die gedurende bijna 40 jaar verscheidene functies bij Blauw-Zwart heeft bekleed.

De pupil van de week Dennis van der Holst had nog maar net zitting genomen in de dugout, na zijn technische hoogstandje, of de door Lagerberg Verhuisgroep gesponsorde bal was al bijna achter Blauw-Zwart keeper Bob Jalhay gewerkt. Alleen door een katachtige reflex wist hij de bal tot corner te verwerken. Jawel, UVS schoot uit de startblokken.

Vier minuten later kreeg Guy van Vliet een dot van een kans, maar schoot voorlangs. De wedstrijd, in hoog tempo gespeeld, speelde zich vooral op het middenveld af, aangezien de zgn. eindpass bij beide partijen niet echt uit de verf kwam.

Blauw-Zwart kwam wel wat meer in wedstrijd, hetgeen resulteerde in een paar prima kansen, ondermeer door de gevaarlijke corners van Bas Conradi waardoor Boy Houtman een mooie kopkans kreeg en Guy van Vliet fors uithaalde. UVS keeper Alex Vergeer keerde de bal echter prima.
Blauw-Zwart speelde vaak de bal rond waar de laatste man Alexander Meyer een belangrijke rol in vervulde, wachten op de beslissende dieptepass. Langzamerhand begon Blauw-Zwart de grip op de wedstrijd te verliezen, hetgeen resulteerde in een aantal bijna-kansen voor UVS. Nadat Guy van Vliet en Jasper van den Boer de keeper ieder nog testte, floot de scheidsrechter voor de rust. Stand 0-0

Trainer Roel den Hartog bracht na de rust Ton van den IJssel in voor de moe gestreden Diederik Heineken. Blauw-Zwart trok furieus ten strijde nu met de veldverlichting aan. Je kon duidelijk merken dat in de rust nadruk was gelegd op tempoverhoging en druk zetten met als doel UVS te beletten in het spel te komen.

Dat wierp al snel vruchten af; door een dot van een kans in de eerste minuut en een mooi afstandschot van Rick Hoogenboom. De jeugd binnen het team van Blauw-Zwart liet zich ook meer en meer gelden. Er werd zeer verzorgd voetbal gespeeld. Uit weer zo’n, laten we maar zeggen, Bascorner schoot Wilmar van der Ham feilloos in. De ban was gebroken: 1-0!

Daarna stapelde de kansen zich op: Bas corner en Boy kopt over, Guy schiet rakelings naast en wederom Wilmar die zijn inzet gestopt zag door de UVS keeper. Blauw-Zwart hield het tempo hoog en Alexander speelde op de laatste manpositie een foutloze wedstrijd. Wat een rust straalt die man uit. Blauw-Zwart begon wat in te zakken, waardoor Bob een aantal malen met fraaie reddingen zijn doel moest schoon houden. Daniel Singleton werd gewisseld voor Jorick Voogel en Wilmar van der Ham voor Sake Teeling.

Wat later werd Boy Houtman naar buiten gedrongen in het strafschopgebied van UVS doordat hij de bal wat moeilijk onder controle kreeg, maar met een miraculeuze kapbeweging kreeg hij de bal voor zijn ‘verkeerde’ linkervoet en schoof de bal binnen: 2-0. Het wachten was eigenlijk nog op een Zlatannetje van Guy van Vliet, maar die kwam niet. Hij scoorde uiteindelijk toch beheerst (ook mooi) de zeer verdiende 3-0 middels een doorloopballetje die hij bekeken achter de UVS keeper schoof.

Een belangrijke overwinning voor de Blauw-Zwart UTS Van de Geest & UTS Abbink formatie, zodat we onze partij in de top vier prima blijven meeblazen. Het was genieten van de jeugd in het team, de ouderen niet te na gesproken. Op een bepaald moment stonden er 6 jonkies in het veld. We gaan een goede toekomst tegemoet. De toeschouwers, zeker die op de tribune, hebben genoten.

Man van de wedstrijd: Alexander de Meyer, foutloze wedstrijd, hierbij de eeuwige roem!