Skip to content

Weer een goed waterpoloweekend voor WZK

19 november 20123 minute read

Wassenaar – De heren van WZK wilde deze wedstrijd even wat rechtzetten. Snelle akties en mooie combinaties vielen de toeschouwers te deel. WZC speelde ook lekker, maar kon niet verhinderen dat het na de eerste periode 1-5 stond. De tweede periode werd er geen tegentreffer toegelaten door de heren van WZK.

Het derde part werd er wat grimmiger gespeeld. De heren van WZK hielden hun koppie erbij en door goed positie spel liepen zij verder uit. Het laatste part leek veel op een cooling down van beide teams. WZK wist wederom te winnen. Heren 2 trad aan tegen middenmoter d’Elft 2. Na 7 (!) seconden lag het eerste bal al in het net van de Delftse doelman van de hand van Leonard Rooijakkers. In de 2e periode ging WZK rustig verder.
Rémon de Jong liet zijn zwemsnelheid en schotkracht zien: 2 breaks, 2 doelpunten: 3-6.

De wedstrijd kantelde echter in de derde periode. WZK had plotseling geen antwoord meer op het midvoorspel en de schotkracht van d’Elft. In het slot van de 3e periode leek WZK een overtalsituatie niet te benutten, maar waar d’Elft dacht aan een break wist Eelco de losse bal op te pikken en de vrijliggende Menno te bereiken. Hij bekroonde een sterke wedstrijd met een verlossende 7-9. De 4e periode werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en WZK behield de volle score na 8 competitiewedstrijd.

Heren 4
Wil Heren 4 een rol van betekenis vervullen in de competitie dan moest er gewonnen worden van de onderste helft van de ranglijst. Vlot combinerend en met een snelle press werd NZ weggehouden van het WZK-doel. Soepel werd een 2-0 voorsprong genomen. Het tweede partje hetzelfde spelbeeld. WZK scoort twee keer en laat wat kansen liggen. Na de wissel bouwt WZK de voorsprong steeds verder uit met goalgetter Dave als boegbeeld. Uiteindelijk werd het 9-2.

De meiden
De Wassenaarse meiden van WZK/AZL speelden tegen Katwijk. Ouders en andere toeschouwers hebben genoten van het spannende duel wat helaas voor de Wassenaarse meiden met een 8-9 nederlaag werd afgesloten. Het team liet zien dat ze echt mee kunnen spelen in de top van de poule en strijden tot het laatste fluitsignaal. Een compliment aan alle speelsters want het vele trainen gaat langzaamaan zijn vruchten af werpen.

Dames 1
Met Toon de Groot als coach heeft Dames 1 met 4-3 gewonnen. Wederom hadden ze een moeizame start en gingen er veel schoten op de lat. Hierdoor was het tot aan het einde van de wedstrijd spannend. Door de laatste minuten goed uit te spelen wisten de dames te winnen in Vlaardingen.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top