Skip to content

Burgemeester Hoekema onthult plaquette Rijnlands Lyceum Wassenaar

20 november 201256 second read

Wassenaar – Op dinsdagmiddag 20 november vond de huldiging plaats van het Rijnlands Lyceum te Wassenaar, dat zich sinds dit schooljaar ‘Cambridge Associate School’ mag noemen. Burgemeester Hoekema kwam langs om de bijbehorende plaquette te onthullen. De leraren van het Rijnlands Lyceum kunnen nu gebruik maken van ondersteuning door de wereldberoemde Cambridge universiteit. Voor de leerlingen biedt de samenwerking mogelijkheden om door Cambridge University gecertificeerde examens te kunnen doen.

Hier is eerst een uitgebreide inspectie aan voorafgegaan door de afdeling International Examinations van de University of Cambridge. Het Rijnlands is de samenwerking aangegaan in verband met de invoering van het nieuwe vak ‘International Social Studies’. De docenten, Rik Schreurs en Kenny Favier, zijn hiervoor op cursus van de Cambridge University geweest.

Het Rijnlands Lyceum staat voor een innovatieve onderwijsbenadering, wat inhoudt dat er internationaal georienteerd onderwijs wordt gegeven en de leerlingen op de vestigingen in Wassenaar, Oegstgeest en Sassenheim tweetalig onderwijs kunnen volgen, waarbij Engels de tweede taal is. Met het nieuwe vak International Social Studies is het Rijnlands nu direct verbonden met de Cambridge University, wat de scholieren global perspectieven biedt door het internationaal curriculum dat ze zo opbouwen.

Tags

CambridgeHoekemaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top