Skip to content

Hart van Nederland op bezoek bij Zorgboerderij Oliehoek

20 november 20122 minute read

Wassenaar – Afgelopen dinsdag is er een cameraploeg en een verslaggeefster van SBS 6 geweest. Er werd gefilmd op Zorgboerderij Oliehoek te Wassenaar door Hart van Nederland. De reden dat SBS 6 kwam filmen was omdat er veel onzekerheid heerst bij cliënten.

Het wegbezuinigen van dagbesteding op zorgboerderijen baart hen zorgen. De mogelijkheid dat zij hun veilige plekje moeten missen is moeilijk te verteren. Ook de overgang van begeleiding gaat immers al in 2014 over naar de gemeenten. (WMO = Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Dit alles heeft te maken met het opstellen van het nieuwe regeerakkoord. De cliënten kunnen de ingrijpende veranderingen niet meer volgen en dat maakt hen onzeker en verdrietig.

Alle hulpboer- en boerinnen waren die dag enorm zenuwachtig. Maar toen de camera eenmaal draaide waren zij heerlijk bezig met koeien scheren, drinkbakken schoon maken en hokken uitmesten. Ook werd er geknuffeld met een konijn, dit om de spanningsboog te verkleinen. Door cliënten rust, veiligheid en structuur te bieden kunnen zij zich ontplooien.

Deze bezuinigingen in AWBZ mogen toch niet ten koste gaan van de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking!

Voor wie geïnteresseerd is, of voor diegene die de uitzending gemist hebben u kunt de aflevering hier bekijken het fragement begint bij 14:40.

Tags

HVNLOliehoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top