Spannende wedstrijden bij Olympia ’72

21 november 20123 minute read

Wassenaar – Afgelopen zondag werden er slechts drie wedstrijden gespeeld in sporthal de Schulpwei door de handballers van Olympia ’72. Begonnen werd met een heuse streekderby van Olympia ’72 tegen HVV ’70 uit Voorschoten.

Beide teams kennen elkaar goed en zijn aan elkaar gewaagd. Van beide kanten werden dan ook meteen alle zeilen bijgezet. Met name HVV ’70 kwam fel uit de startblokken maar ook de Wassenaarse jongens stonden gelijk op scherp waardoor het scoreverloop in de eerste helft gelijk opliep, bij rust ontliepen de beide teams elkaar dan ook bijna niets, ruststand 5-6 voor HVV ’70. Na rust bleef het spannend en mede door goed keeperswerk van Matthijs bleef Olympia ’72 in de wedstrijd. De snelle break-outs van HVV’70 gaven echter in de eindfase de doorslag en de jongens uit Voorschoten trokken aan het langste eind. 8-11. Moegestreden en met opgeheven hoofd konden de Olympianen Matthijs Harren, Christiaan van Corstanje, Maurits van der Holst, Daniel Veelen, Gijs Remmerswaal, Wessel de Groot, Axel Wijnmaalen, Jesse van Veelen, Kevin Knijnenburg en David Spaans de kleedkamers opzoeken.

Meisjes C
Hierna was het de beurt aan de meisjes C junioren die aantraden tegen Gemini uit Zoetermeer. Ook in deze wedstrijd deden beide teams niet voor elkaar onder en werd er met veel inzet gespeeld. Gaandeweg bleek echter Olympia ’72 het beter van het spel te hebben en liep het uit tot een voorsprong van 8-5. Na rust werd al snel duidelijk dat de Wassenaarse meisjes niet mochten verslappen want ondanks enkele mooie doelpunten van Laura Onderstal, Robin van Eeden en Geena Heins kropen de meisjes uit Zoetermeer dichtbij tot een geslonken 9-7, vijf minuten voor tijd. Toen was weer alles mogelijk! In deze spannende eindfase wisten de Olympianen door enkele break-outs toch de winst ruim naar zich toe te trekken. Eindstand 13-10.

Dames 2
De laatste wedstrijd van dit weekend werd gespeeld door het tweede dames team van Olympia ’72 tegen ROAC uit Roelofarendsveen. In de vorige wedstrijd had Olympia ’72 ruim verloren dus de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Olympia ’72 is inmiddels versterkt in de personen van Tanja Disseldorp en Lindsay Nieuwpoort die na een poos niet gehandbald te hebben hun herintrede hebben gemaakt. Doelpunten bleken duur in deze wedstrijd waarin door de beide teams stevig werd verdedigd. Russtand 2-4. Na rust veranderde het spelbeeld niet en mede door het stevig verdedigen werden aan diverse speelster van beide teams, door de uitstekende leidende scheidsrechter Nol van Dijk, diverse tijdstraffen opgelegd. Na een zinderende slotfase wist Olympia toch de winst naar zich toe te trekken, eindstand 10-9.