Skip to content

4e Meijendelloop in het teken van “lopen voor water”

22 november 20122 minute read

Wassenaar – Hardloopvereniging Meijendelloop organiseert in samenwerking met Dunea de 4e Meijendelloop. Op zaterdag 24 november 2012 wordt voor de vierde keer de 25 km hardloopwedstrijd gehouden, door het prachtige duingebied Meijendel “het waterwingebied van Zuid Holland”. Deze wedstrijd staat, naast de sportieve prestatie, in het teken van “Lopen voor Water”. Dit is een project van Simavi in samenwerking met drinkwaterproducent en natuurbeheerder Dunea. Een deel van het inschrijfgeld van iedere loper en 100% van de bijdragen van de sponsors gaat naar deze actie. Hiermee hoopt de organisatie veel geld in te zamelen, voor het wereld waterproject Tabora in Tanzania.

Tabora is een zeer arme en afgelegen streek in het noordwesten van Tanzania, ongeveer 400 km ten zuiden van Mwanza. Veel van inwoners van Tabora hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Het doel is om 10.000 vrouwen en kinderen in Tabora toegang te geven tot veilig drinkwater. Dit doet Simavi onder andere door het aanleggen van waterputten en toiletten op scholen en door leraren, scholieren en moeders voorlichting te geven over het belang van veilig drinkwater, toiletten en hygiëne. Bovendien trainen ze de lokale bedrijven op het gebied van organisatieontwikkeling en het aanleggen van toiletten en waterputten. Tot slot willen ze de lokale bevolking bewuster maken van het feit dat iedereen recht heeft op veilig drinkwater.

De 4e Meijendelloop hardloopwedstrijd zal net als voorgaande jaren starten en finishen ter hoogte van het bezoekerscentrum Meijendel van Dunea. Om exact 08:00 uur zal het startsein gegeven worden. Het parcours gaat richting Wassenaar om vervolgens via de Ganzenhoek terug te keren, bij ongeveer 12 km is er een drinkpost. Daarna vervolgt de route zich richting Scheveningen om vervolgens een uitstapje te maken via de Zeereep en dan richting Watertoren. Vandaar uit door het bos richting de Van Alkemadelaan en Waalsdorpervlakte en via mooie wandelpaden uiteindelijk weer terug naar de finish bij pannenkoekenboerderij Meijendel. Het is een zwaar parcours maar wel zeer afwisselend met nogal wat heuvels. Na afloop krijgt iedereen koffie met appelgebak aangeboden in de Boerderij Meijendel waar men nog even bij het haardvuur kan bijkomen en bijpraten. Uiteraard is er als herinnering weer een mooi loopshirt.

Tags

DuneaMeijendelloopWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top