Skip to content

Kasper van Kooten speelt een avontuurlijke grootvader

25 november 20122 minute read

Wassenaar – Kasper van Kooten speelt op vrijdag 7 december zijn voorstelling Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel. Het is een spannend en muzikaal verhaal over het leven van een avontuurlijke grootvader. Deze verhalende cabaretvoorstelling is gebaseerd op Kasper’s gelijknamige debuutroman. Kaarten voor de voorstelling kunt u reserveren via www.warenar.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Kasper van Kooten is een veelzijdig man. We kennen hem al als cabaretier, muzikant, acteur, componist en reclamestem. En nu blijkt hij ook nog een boek geschreven te hebben. Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel is de eerste roman van Kasper van Kooten. En alsof dat nog niet genoeg was, heeft hij er gelijk ook maar een muzikale cabaretvoorstelling van gemaakt.

Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel gaat niet alleen over Jackie Fontanel, maar ook over Klaas, die als kleine jongen als precies weet wat hij later wil worden, als hij groot is; levensgenieter, net als zijn opa. Die opa is een avonturier en was nog maar een jongen toen hij begin jaren ’20 als scheepsbediende op de Holland Amerika Lijn naar New York voer. Daarwerd hij betoverd door de bruisende wereld van opkomende jazz en het vaudeville.

Halverwege de jaren ’30 keert hij terug naar Nederland en richt zich – geïnspireerd door de Amerikanen – op muzikaal entertainment. Hij wordt manager van het Palais de Danse op Scheveningen. Na de dood van opa probeert de kleinzoon grootvader’s savoir-vivre te doorgronden door zijn leven na te reizen, te begrijpen en te beschrijven. Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel is niet alleen een meeslepend verhaal over dromen en daden, het is ook een intrigerende familiegeschiedenis.

Een swingend, beweeglijk en bovenal geestig cabaretprogramma over de afspraken die je met het leven kunt maken. Meer informatie is te vinden op www.kaspervankooten.nl.

Kaartverkoop
Jackie Fontanel door Kasper van Kooten is op vrijdag 7 december te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

Kasper van KootenWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Deze Week In Bibliotheek Voorschoten – Wassenaar
Back To Top