Skip to content

CAFÉ NOIR en HIGH TEA

26 november 20122 minute read

Wassenaar – Er was niet alleen ’tea’ voor ‘Café Noir’. Ook de kan met koffie stond klaar. Heerlijke hapjes, soesjes, sandwiches met salades, bonbons, en nee, nog net geen marsepein. In de uitnodiging stond: het wordt tijd voor een feestje, in SION, naast de Sint Jozefkerk, op vrijdag 16 november jl. want: Café Noir bestaat ruim 25 jaar!

In 1986, pastoor Th. van Steekelenburg stond in de Sint Jozefparochie, schonk zijn rechterhand en huisgenoot mevrouw Thea Verburg geregeld koffie voor kerkgangers. Het werd zó op prijs gesteld dat het de spuigaten ging uitlopen. Meer mensen waren nodig om de taak van koffieschenken in te vullen. Een werkgroep werd gestart. De eerste die zich daarvoor inzette was mevrouw Tony de Zwart. De naam voor de werkgroep was toen snel bedacht, door Ineke van Spelde. De koffie, in combinatie met het eerste werkgroeplid, dat kon niet missen: Café Noir!

Velen hebben in de loop van die ruim 25 jaar koffie geschonken. Het eerste weekend in de maand is er koffie na een viering, en bij tal van gelegenheden wordt de hulp van de werkgroep Café Noir ingeroepen! Bij het feest voor de vrijwilligers, de Musicals Jesus Christ Superstar, Jozef de Timmerman, Mozes, Maria. De Seniorenviering tweemaal per jaar, de gezinsmis bij de opening en sluiting van het schooljaar. Het Byzantijns Weekend. Aan activiteiten geen gebrek!

De High Tea is vanuit de Beheercommissie van de Sint Jozefkerk/kern een dank-je-wel aan de medewerkers van Café Noir! Dit bedankje, die High Tea, werd magnifiek verzorgd door Trees van der Ploeg, Wenda van der Zalm, en Maria van Leeuwen. Niet alleen was er thee, koffie, en lekkere hapjes. Ook werd de middag van de 16e november opgeluisterd met muziek. Chris Brederode zong tot groot genoegen van de aanwezigen populaire muziek voor de doelgroep: onder andere countrymuziek. Lisette van den Broek schenkt niet alleen koffie, zij zong uitstekend een duet met Chris. Ook toppers zoals: “Put your sweet lips…” en ”Love me tender…” kwamen langs, en nodigden zelfs uit voor een dansje!

Emmy van der Wilk.

Tags

Café NoirHigh TeaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top